2012-05-11 12:24:07
Φωτογραφία για Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν πριν από λίγο οι βουλευτές της Ν.Δ. τον Αντώνη Σαμαρά στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς, μετά την συνάντησή του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης και χωρίς να γίνουν εκατέρωθεν δηλώσεις κατευθύνθηκε στη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν πριν από λίγο οι βουλευτές της Ν.Δ. τον Αντώνη Σαμαρά στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς, μετά την συνάντησή του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης και χωρίς να γίνουν εκατέρωθεν δηλώσεις κατευθύνθηκε στη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Με προεκλογικά χαρακτηριστικά ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς Σαμαρά πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ.


«Κάνουμε προσπάθεια για να έχουμε κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε «αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο»

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την πρότασή του για Οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ έκανε νέο προσκλητήριο προς όλους για επανένωση της Κεντροδεξιάς παράταξης.

Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο και για προσωπικές επαφές με τους αρχηγούς και βουλευτές της παράταξης, αλλά και για την πραγματοποιήσει Συνεδρίου στο κόμμα.

Ειδικότερα ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε έντονη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμός, τονίζοντας ότι το όνομά του θα γραφεί δίπλα σ’ αυτό του Γ. Παπανδρέου καθώς η κατάργηση του Μνημονίου είναι το «Λεφτά υπάρχουν Νο 2».

Υπογράμμισε πως τα περισσότερα κόμματα έχουν θέσεις που οδηγούν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Νωρίτερα ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών. Η συνάντηση κράτησε περίπου 25 λεπτά, ενώ δεν υπήρξαν δηλώσεις.

Όπως τόνισε, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί τη ΝΔ, επισημαίνοντας πως το μετεκλογικό τοπίο δυσκολεύει τον σχηματισμό κυβέρνηση που θα εγγυηθεί τη σταθερότητα. «Εμείς παλεύουμε να υπάρχει κυβέρνηση», επεσήμανε.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι τα περισσότερα κόμματα προσπαθούν να επωφεληθούν από την κρίση και ότι εκτός από τη ΝΔ κανείς άλλος δεν είχε σχέδιο για την Ελλάδα.

Άσκησε ακόμη νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς το κύριο υπεύθυνο για την σημερινή κατάσταση της χώρας. «Το ΠΑΣΟΚ συνετρίβη. Ήταν κύριος υπεύθυνος γι' αυτήν την κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα», ανέφερε.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του:

«Δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα για τη Ν.Δ., αλλά αυτά θα τα συζητήσουμε αργότερα» ανέφερε ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στην Κ.Ο. αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί το κόμμα στη διεξαγωγή Συνεδρίου.

«Το ΠΑΣΟΚ φταίει για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας» πρόσθεσε και δήλωσε ότι παλεύει με όλες τις δυνάμεις του να μην συνεχιστεί η ακυβερνησία.

"Κάποιος πρέπει να μείνει στο λόγο της λογικής. Να ξεκινήσουμε την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου όπως ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή και μας έλεγαν ότι δεν γίνεται" .

"Οι άνθρωποι δεν κατανοούν ούτε πώς λειτουργεί το σύστημα της ρευστότητας, ούτε το οικονομικό. Μαθαίνουν ως μαθητευόμενοι μάγοι στο κεφάλι του κασίδι".

"Οι προτάσεις μας σήμερα γίνονται αποδεκτές από τους περισσότερους γιατί είναι ρεαλιστικές"

"Κόμματα της αριστεράς ορκίζονται ότι θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη και στο ευρώ, αλλά η πολιτική τους δείχνει το αντίθετο"

"Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει κυβέρνηση"

"Μετά τα ναυάγια η πρότασή μας είναι. Να υπάρξει Οικουμενική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Η πρότασή μας είναι στο τραπέζι"

"Προτείνουμε και εναλλακτική λύση. Κυβέρνηση μειοψηφίας χωρίς τη συμμετοχή μας, αλλά με τη στήριξή μας. Ο μόνος όρος που θέτουμε έιναι να διασφαλιστεί η παραμονή μας στο ευρώ".

"Ακόμα και ο Βενιζέλος δέχεται επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου"

Ο Τσίπρας ετοιμάζει προεκλογικό αριστερό μέτωπο. Θα βρουν απέναντί τους όμως ένα ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο".

"Προσκλητήριο σε όλη την κεντροδεξιά βάση. Δεν μπαίνω όμως ακόμη σε ονοματολογία"

"Ο Τσίπρας ετοιμάζει προεκλογικό αριστερό μέτωπο. Θα βρουν απέναντί τους όμως ένα ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο".

"Προσκλητήριο σε όλη την κεντροδεξιά βάση. Δεν μπαίνω όμως ακόμη σε ονοματολογία"

"Η έξοδος από το Μνημόνιο, και ο λαϊσμός του κ. Τσίπρα είναι το "λεφτά υπάρχουν Νο 2"

"Αν συνεχίσει ο κ. Τσίπρας έτσι σίγουρα το όνομά του θα μπει στο μνημείο του λαϊσμού δίπλα σ' αυτό του κ. Παπανδρέου"

"Ψάχνουμε λύση και θα στηρίξουμε την καλύτερη. Δεν πρέπει να γίνουν εκλογές".

"Οι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ευθύνες, γιατί πριμοδότησαν την άνοδο των άκρων και των ακραίων στην Ελλάδα"

"Τώρα βλέπουν ότι είχαμε δίκαιο"

"Αν δεν υπάρξουν σύντομα τροποποίησης, τότε η ζημιά της Ελλάδας θα είναι μεγαλύτερη".

"Είμαστε ο μόνος πυλώντας σταθερότητας στη χώρα μας. Η Ν.Δ. είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται να δώσει την μάχη για την Ελλάδα στην Ευρώπη".

apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ