2012-05-11 12:54:02
Φωτογραφία για Η διπλή νίκη του Κυριάκου
Η πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Β’ Αθηνών, στις εκλογές της 6ης Μαϊου, είχε διπλή σημασία και πολιτική ηχώ. Ο επίγονος του μητσοτακικού στρατοπέδου στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε να επικρατήσει στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, να στηρίξει στελέχη που θεωρούνται ότι κινούνται κοντά του, όπως η Σοφία Βούλτεψη, και την ίδια στιγμή να περιορίσει αισθητά τις διαρροές ψηφοφόρων προς τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Β’ Αθηνών ήταν η περιφέρεια στην οποία είχε επενδύσει η Ντόρα Μπακογιάννη, προσδοκώντας σε έναν ικανοποιητικό αριθμό ψήφων, προκειμένου να «σηκωθεί» το πανελλαδικό ποσοστό της Δημοκρατικής Συμμαχίας, και να διευκολυνθεί η υπέρβαση του 3%, επομένως να εξασφαλισθεί η είσοδος του κόμματός της στη Βουλή.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο μηχανισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι κινήθηκε υποδειγματικά, και έτσι οι διαρροές του μητσοτακικού στρατοπέδου προς τη Δημοκρατική Συμμαχία ήταν ανεπαίσθητες.

Παράλληλα, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, πέτυχε μια νίκη με πολιτική σημασία και συμβολισμό, καθώς είναι και πάλι ο πρώτος βουλευτής στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ