2016-01-14 16:55:00
Φωτογραφία για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ
Δύο εβδομάδες μετά τις απίστευτες και εγκληματικές μειώσεις τιμών στις μικροβιολογικές εξετάσεις περισσότερο και εν συνεχεία στις ακτινολογικές, κι αφού καταλάγιασε λίγο ο θυμός και ο εκνευρισμός που μας διακατέχει μπορούμε να κάνουμε ωρισμένες εκτιμήσεις και να εκφράσουμε κάποιες απορίες.

V) Γιατί έγινε στο PET που κοστολογείται 1620e μείωση μόνο 10%;

V) Διατείνονται ότι ο Καρόνε της Τρόικα ζήτησε μειώσεις 73% και οι υπουργοί μας μετά από σκληρή Διαπραγμάτευση επέτυχαν το -43%. Για μας το ίδιο κάνει 43 ή 73% μείωση. Έτσι κι ‘ αλλιώς είμαστε τελειωμένοι – Το 43% ευνοεί μόνο τους ομίλους. 

V) Σε δύο μήνες ο Καρόνε θα επανακάμψει για να ελέγξη την πορεία των αλλαγών του. Εκτίμησή μας είναι ότι θα ζητήση πλήρη κατάργηση του ισχύοντος Rebate. Tι θα κάνουν οι υπουργοί μας; Θα το δεχτούν κι ‘ αυτό; Αν το δεχτούν θα πραγματωθούν όλα τα αιτήματα των ομίλων. 

V) Οι υπουργοί μας εξεδήλωσαν την στεναχώρια τους επειδή υποχρεώθηκαν να υπογράψουν την καταδίκη των εργαστηριακών γιατρών. Όμως στα δελτία ειδήσεων έπαιξε πρώτη είδηση ότι η κυβέρνηση μερίμνησε ούτως ώστε ο Έλλην πολίτης να πληρώνη λιγότερη συμμετοχή για διαγνωστικές εξετάσεις . Για το Υπουργείο Υγείας οι εργαστηριακοί γιατροί δεν είναι Έλληνες πολίτες; Αλήθεια πού μας κατατάσσει;

V) Δαπανώνται τεράστια κονδύλια, εκατομμύρια εκατομμυρίων, για να στηθή Δημόσιος τομέας για την Διενέργεια Παρακλινικών εξετάσεων Μικροβιολογικών και Ακτινολογικών. 

Άραγε έχει γίνει οικονομοτεχνική μελέτη πόσο στοιχίζει μια Γενική Αίματος στον Δημόσιο και πόσο στον Ιδιωτικό Τομέα; Τι συμφέρει καλύτερα στο Χρεωκοπημένο Ελληνικό Δημόσιο;

V) Γιατί άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τους παρόχους φαρμακοποιούς και τους παρόχους εργαστηριακούς γιατρούς; Στους φαρμακοποιούς υπάρχει Standard rebate 3.5%. Επίσης στους φαρμακοποιούς ο πελάτης πληρώνει την Διαφορά γενόσιμου-πρωτοτύπου φαρμάκου. Πρότασή μας είναι η ψήφιση ανάλογου μέτρου και για τα εργαστήρια ούτως ώστε ο ασθενής να πληρώνη την διαφορά μεταξύ της νέας και της παλαιάς ασφαλιστικής τιμής της εξέτασης. Στα χάλια που βρισκόμαστε είναι ο μόνος τρόπος για να κρατηθούν ανοικτά τα εργαστήρια και να μην απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτά. 

V) Και τέλος ψιθυρίζεται ότι ο ΕΟΠΠΥ μεθοδεύει κούρεμα ή και πλήρη διαγραφή του 10% των ληξιπρόθεσμων οφειλών του. Θα το δούμε και αυτό;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ