2012-05-11 14:26:06
Φωτογραφία για “Άνωθεν εμπόδια” στα δημοτικά Ιατρεία του Ηρακλείου Αττικής
Ζητήματα που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων στο Ηράκλειο Αττικής, όπως η συνταγογράφηση και η καταβολή δεδουλευμένων στους γιατρούς, τέθηκαν επί τάπητος στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης

Ερώτηση για τα δημοτικά ιατρεία υπέβαλε προς την πλευρά της διοίκησης, ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Μαρία Γαλακτοπούλου, εξήγησε πως κάθε χρόνο γίνεται ένας ετήσιος προγραμματισμός για τις θέσεις των γιατρών με σύμβαση στα δημοτικά ιατρεία (όπως και για άλλες κοινωνικές δομές όπως Παιδικούς Σταθμούς) από την Περιφέρεια. Φέτος αυτός ο προγραμματισμός, ελέω κρίσης, δεν έγινε για κανέναν δήμο, παρά τα αιτήματα από τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου και άλλους δήμους προς την πλευρά της Περιφέρειας και του Υπουργείου Εσωτερικών. Σχετικά με την εξόφληση των οφειλών η κα Γαλακτοπούλου ενημέρωσε πως εξοφλήθηκε ένα μέρος των οφειλομένων στους γιατρούς που αφορούν το 2010 (!) και η καταβολή και των υπολοίπων θα γίνει όταν έρθουν τα απαιτούμενα κονδύλια στο Δήμο.


• Διευκρινήσεις της Αντιδημάρχου στον Χ-τύπο

Ο Χ-τύπος επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο λίγες ημέρες μετά την συνεδρίαση για το θέμα των δημοτικών ιατρείων. Εκείνη λοιπόν μας είπε πως υπάρχει η ενημέρωση ότι θα εγκριθούν εν τέλει συμβάσεις για κάποιες κατηγορίες γιατρών. Για το μείζον θέμα της συνταγογράφησης, η Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε πως η πληροφόρηση της είναι ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να συνταγογραφούν σε μέλη των ΚΑΠΗ και ασθενείς των δημοτικών ιατρείων πέραν του ορίου των 200 συνταγών με ειδικούς κωδικούς για τα ΚΑΠΗ και δημοτικά ιατρεία. Και στα δύο ζητήματα πάντως αναμένεται και η σχετική επιβεβαίωση από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο Χτύπος την ρώτησε αν υπάρχει θέμα με τη λειτουργία των ιατρείων. Η απάντηση της είναι πως τα ιατρεία λειτουργούν κανονικά με εθελοντές γιατρούς.

• Αλλαγή προτεραιοτήτων ζήτησε η Δέσποινα Καμπούρη

Παρέμβαση για το θέμα των δημοτικών ιατρείων έκανε και η μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (σ.σ. παραιτήθηκε στις αρχές του χρόνου), κα Δέσποινα Καμπούρη, η οποία τόνισε πως μέριμνα της διοίκησης πρέπει να είναι να γίνουν τα δημοτικά ιατρεία χώροι πρόληψης και προαγωγής της υγείας και όχι απλά ως σημεία για συνταγογράφηση. Επίσης τόνισε πως ο Δήμος μπορεί να βασιστεί σε εθελοντές γιατρούς για τη λειτουργία των ιατρείων. “Δεν πρέπει να επιμείνουμε στη συνταγογράφηση. Πρέπει να στρέψουμε αλλού τις προτεραιότητες μας” ήταν η σύστασή της.
xtypos.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ