2012-05-11 14:50:54
Φωτογραφία για Η αμερικανοεβραϊκή οργάνωση ADL καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή
Ζητεί από τον Κ. Παπούλια να αρνηθεί διορισμό μελών της σε κυβερνητικό σχήμα

Μία από τις ισχυρότερες αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, η Anti-Defamation League (ADL) εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την είσοδο στο ελληνικό Κοινοβούλιο της Χρυσής Αυγής και ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρνηθεί να διορίσει οποιοδήποτε μέλος του νεο-ναζιστικού κόμματος σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα.

«Η αδιαλλαξία της Χρυσής Αυγής δεν έχει αλλάξει, μόνο η δημοτικότητά της άλλαξε και το αποτέλεσμα αυτό είναι μία πολιτική νίκη του μίσους» τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ADL δια στόματος του διευθυντή της οργάνωσης Αβραάμ Φόξμαν: «Η Χρυσή Αυγή αποτελεί μία κακοήθη απειλή για την Ελληνική Δημοκρατία και η νεο-ναζιστική της ιδεολογία πρέπει να απορριφθεί από εκείνους που αγαπούν τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Καλούμε τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια να καταστήσει σαφές στην ελληνική πολιτική ηγεσία ότι θα αρνηθεί να διορίσει ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής ως υπουργό ή υφυπουργό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».


Η αμερικανοεβραϊκή οργάνωση έστειλε και προσωπική επιστολή στον κ. Καρ. Παπούλια, καλώντας τον να στείλει ισχυρό και καθαρό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι η νεοναζιστική ιδεολογία του κόμματος της Χρυσής Αυγής δεν θα γίνει ανεκτή στην Ελληνική Δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Ντούνια Μιγιάτοβιτς έστειλε επιστολή στις ελληνικές Αρχές καταδικάζοντας την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ κ. Κ. Μπογδάνου και ζητεί την ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε «οι αρχές να στείλουν μήνυμα στην κοινωνία ότι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν θα γίνουν ανεκτές και οι δράστες θα προσαχθούν στη δικαιοσαύνη». 

http://www.tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ