2012-05-11 14:58:14
Φωτογραφία για Σχόλιο του Υδρόκερου στην ανάρτηση:
Νεολαϊκισμός: Η νέα ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα (1)

Ο Τσίπρας δεν μπορεί,( ακόμα και να το θέλει), σε καμιά περίπτωση να μιμηθεί ή να προσφέρει τις ίδιες λαϊκίστικες υποσχέσεις και παροχές με αυτές του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Παπανδρέου ήταν ένας ανέξοδος υποκριτής ,δημαγωγός και λαοπλάνος πολιτικός που δημαγωγούσε ακατάπαυστα κατά της κακιάς Δεξιάς προσπαθόντας να κλέψει τις ψήφους της αριστεράς προς οφελός του....Προσπάθησε να εκμεταλευτεί τον εθνικό διχασμό και τα αριστερά αποθημένα του εμφυλίου και κατάφερε για αρκετες δεκαετίες να κοροϊδεύει το αριστερό ακροατήριο... 

Είναι αυτός που οικοδόμισε το κομματικό πασοκικό κράτος βασιζόμενος στις πελατειακές σχέσεις ,στους διορισμούς στο δημόσιο και στην ανάπτυξη με δανεικά από τα λεφτά της Ευρώπης.

Πολέμισε όσο τίποτα την Ευρώπη και είναι αυτός και τα μέλη του κόμματός του ,που οφελήθηκαν όσο κανείς άλλος από τα πακέτα, τις επιχορηγήσεις και τις μίζες της Ευρώπης. ..


΄Εβαλε τις βάσεις για αυτό που κατάντησε σήμερα το ελληνικό κράτος Ένα χρεοκοπημένο σκουπίδι στην περιφέρεια της Ευρώπης που σπάει το ένα μετά το άλλο ,όλα τα ρεκόρ της οικονομικής ύφεσης.

Γιατί ο Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει Παπανδρέας?

Πολύ απλό ! ...διότι τα ανέξοδα και εύκολα δανεικά τελειώσαν.... Το πανάκριβο -πελατειακό κομματικό κράτος δεν ενδιαφέρεται κανείς Ευρωπαίος πιά να το πληρώνει.. Τα δανεικά είναι πλέον πολύ ακριβά....Η παγκόσμια οικονομία λειτουργεί βάσει των αγορών και όχι βάσει αποφάσεων κυβερνήσεων.

Ο Τσίπρας θέλει να διορίσει επιπλέον 100000 δημ. υπαλλήλους όπως έκανε στην εποχή του ο Παπανδρέας... Με τί λεφτά όμως θα τους πληρώνει? ...Αφού κανείς δεν δανείζει πιά μιά χρεοκοπημένη χώρα?

Το κράτος καταληστεύθηκε επί τρείς δεκαετίες από το παπανδρεϊκό σύστημα Πασόκ και τώρα δεν έχει μείνει τίποτα για τους επίδοξους αριστερούς τύπου Τσίπρα για να κάνουν ανέξοδες παροχές και να υποσχονται νέες θέσεις στο δημόσιο.

Πολύ απλά το σπάταλο ελληνικό δημόσιο έχει καταληστευθεί και βουλιάζει αργά και σταθερά στο περιβάλλον της παγκομιοποιήσης πολύ πρίν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία....

Όλες οι χώρες που έχουν οικονομική ανάπτυξη και ευημερία στηρίζονται στην ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας , στην ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα και στην σμύκρινση του δημοσιου τομέα.

Δυστηχώς για την ελληνική αριστερά έννοιες όπως ιδιωτική πρωτοβουλία και ανάπτυξη είναι δαιμονοποιημένες και αποδιοπομπαίες. Η ελληνική αριστερά και οι ιδεες Τσίπρα για την οικονομία είναι 80- 90 χρόνια πίσω από την εποχή μας και πιό πίσω ακόμα και απο την σημερινή κουμουνιστική Κίνα ή την Κούβα...

Η ελληνική αριστερά αδυνατεί να εκσυγχρονιστεί και να αναγνωρίσει τις νέες πραγματικότητες ....Δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει ούτε μιά νέα θέση εργασίας , ούτε να φέρει μιά νέα επένδυση στην χώρα..

Γιατί όλα αυτά έρχονται μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και ανάπτυξη.

Όσο πιό πολύ ο ελληνικός λαός στρέφεται αριστερά τόσο περισσότερο ανεργία και φτώχεια θα είναι το επακόλουθο.

Αν ακολουθηθούν πολιτικές Τσίπρα , η έξοδος από το Ευρώ και η οικονομική καταστροφή είναι βέβαιες.

Και να θέλει ο Τσίπρας να ακολουθίσει πολιτικές Παπανδρέα δεν μπορεί...Το ελληνικό δημόσιο είναι μιά λεμονόκουπα που έχουν προλάβει να την στήψουν άλλοι πρίν από αυτόν για αυτόν.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ