2012-05-11 15:29:06
Φωτογραφία για ΟΛΙ ΡΕΝ: Κυβέρνηση συνασπισμού και σύντομα
Την ελπίδα να συγκροτηθεί στην Ελλάδα σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με αφορμή τη δημοσιοποίηση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ερωτηθείς αν οι δυσοίωνες προβλέψεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, ο Φιλανδός Επίτροπος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τη θέση αυτή, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα ζούσε επί μια δεκαετία πέρα από τις δυνατότητές της, βασισμένη στον δανεισμό, κατάσταση η οποία, όπως είπε, δεν ήταν βιώσιμη και η Ελλάδα έπρεπε να λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει τα δημοσιοοικονομικά της.

Καταλήγοντας, ο κ. Ρεν σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα και η ευρωζώνη υποστήριξαν την Ελλάδα με πολύ σημαντικά ποσά, προκειμένου η ελληνική οικονομία να οδηγηθεί σε βιώσιμα επίπεδα.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ