2012-05-11 15:36:16
Φωτογραφία για Έβαλε και ο Σαββίδης το χεράκι του...
Ορεξάτος ο ΠΑΟΚ, ζεστή και ενθουσιώδης η Τούμπα. Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την ξαφνική μεταστροφή του κλίματος στο "ασπρόμαυρο" στρατόπεδο.

Για κάποιον που δεν έχει χάσει φέτος παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην έδρα του, δεν χρειαζόταν παραπάνω από πέντε λεπτά για να καταλάβει ότι χθες από την Τούμπα απουσίαζε η μιζέρια. Ότι έπνεε ζεστός αέρας που είχε λείψει πολύ τους δύο προηγούμενους μήνες. Την αλλαγή στην ατμόσφαιρα δεν την αντιλαμβανόσουν μόνο από τις αντιδράσεις στην κερκίδα, αλλά και από τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών.

Γεμάτοι ενέργεια και διάθεση να τρέξουν, να πιέσουν και να γίνουν αυτοί πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Εν μέρει όλα τα παραπάνω δικαιολογούνται από την καθόλου άσχημη πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Πριν τον αγώνα, η διαφορά από τον Παναθηναϊκό είχε ροκανιστεί στο μισό και η προοπτική της κατάκτησης της πρώτης θέσης στα πλέι οφ φάνταζε πολύ πιο πιθανή σε σχέση με το ξεκίνημα των αγώνων κατάταξης.


Όλα αυτά ωραία, αλλά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν από μόνα τους, την τεράστια αντιστροφή κλίματος, με δεδομένο ότι ήταν πιθανό το σενάριο τα πράγματα να εξελιχθούν κάπως έτσι σ' αυτή την εξτρά διαδικασία αγώνων. Υπήρχε και κάτι άλλο το οποίο είχε καιρό να νιώσει ο οπαδός και ο παίκτης του ΠΑΟΚ.

Ποιο είναι αυτό; Η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, το όραμα για κάτι μεγάλο΄τα επόμενα χρόνια. Τη δημιούργησαν τα πολύ θετικά μαντάτα που ήρθαν από τη συνεδρίαση του δ.σ του Ερασιτέχνη και τα όσα συζητήθηκαν για το ενδεχόμενο επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μία τέτοια εξέλιξη δεν θα μπορούσε παρά να επηρεάσει και τον κόσμο, και την ποδοσφαιρική ομάδα στο εσωτερικό της. Κανείς δεν ζει ξεκομμένος από την υπόλοιπη "ασπρόμαυρη" κοινωνία, γνωρίζει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ, για τα οποία είχε φροντίσει έμμεσα ίσως, αλλά σίγουρα ξεκάθαρα, να ενημερώσει σε μία προ μερικών ημερών συνέντευξή του ο Στέλιος Μαλεζάς.

Τι είχε πει τότε: "καλό είναι να σπεύσει όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ομάδα, γιατί όταν έρθει ίσως να μη μας βρει εδώ". 

Δεν πρέπει να ξενίζει κανένα πώς οι ποδοσφαιριστές, αυτή την κρίσιμη περίοδο για την τελική έκβαση της πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα, έχουν μυαλό για να ασχολούνται με τους επενδυτές και ειδικότερα με την περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη.

Εργαζόμενοι είναι κι αυτοί, και λογικό είναι να θέλουν να υπάρχει μία ισχυρή οικονομικά διοίκηση που θα δώσει τέλος στις καθυστερήσεις στις πληρωμές και θα δημιουργήσει ξανά όραμα για κάτι μεγάλο στο μέλλον. Κι όταν, μάλιστα, η προοπτική έλευσης επενδυτή... 

γεμίζει τις μπαταρίες τους και τους δίνει ώθηση να μπουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα μέσα στο γήπεδο, γιατί άραγε δεν πρέπει να ενημερώνονται για το τι ακριβώς συμβαίνει στην ομάδα;

Η εκρηκτική εξέλιξη Σταφυλίδη

Εκτός από την αλλαγή κλίματος στις τάξεις του ΠΑΟΚ, θέλω να κάνω μία παρένθεση, και να σταθώ στον Κώστα Σταφυλίδη. Τον 18χρονο μπακ που μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερος, φθάνοντας μάλιστα χθες στο σημείο να χαρακτηρίζεται ως ο MVP ενός ντέρμπι. Έχει πολλά λαμπρά χρόνια μπροστά του αυτό το παλικάρι και μπορεί να πετύχει πολλά, αρκεί να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Ταπεινά και με σκληρή δουλειά, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

Υ.Γ. Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό  δεν έχω να τονίσω πάρα πολλά. Σε λιγότερο από τρεις μέρες οι ομάδες ξανασυναντιούνται και είναι βέβαιο ότι το μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει η κατάσταση κάποιων ποδοσφαιριστών. Αν Γκαρσία και Σαλπιγγίδης συνεχίσουν να έχουν την ίδια ηγετική παρουσία, τότε γιατί να μην πανηγυρίσει ο ΠΑΟΚ την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;   

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ