2012-05-11 15:42:36
Φωτογραφία για Τα λεφτά δεν έφεραν την ευτυχία-επιτυχία
Η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια το Europa League, ξοδεύοντας στα πρώτα δυο χρόνια τα ίδια χρήματα με τον Παναθηναϊκό.

Ο τελικός του Europa League φέτος ήταν ισπανική υπόθεση, αφού Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο βρέθηκαν στο Βουκουρέστι με την Ατλέτικο να σηκώνει τη κούπα κερδίζοντας με 3-0 την ομάδα του Μπιέλσα. 

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια που οι Ροχιμπλάνκος πήραν ευρωπαϊκό τίτλο κι εμείς είπαμε να κάνουμε μία ενδιαφέρουσα σύγκριση με ελληνικό ενδιαφέρον. 

Με αφορμή λοιπόν τις διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και το οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, λόγω του υπέρογκου μπάτζετ επί πολυμετοχικότητας, βάλαμε κάτω τα χρήματα που δόθηκαν σε μεταγραφές και τι πέτυχαν οι δυο σύλλογοι.

Κάποια πράγματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι πράσινοι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία για να αποκτήσουν το μεγαλύτερο, σήμερα, αστέρι της Ατλέτικο!


Πολλά με... πολλά!

 Σεζόν 2008-2009 λοιπόν. Η πρώτη της πολυμετοχικότητας και όπως είναι λογικό ξοδεύτηκαν ένα σωρό χρήματα. Συνολικά ο Παναθηναϊκός ξόδεψε περίπου 22 εκ. ευρώ για να πάρει τους εξής ποδοσφαιριστές:

2008-2009

Μαρσέλο Μάτος: 3.5 εκ. ευρώ

Χρήστος Μελίσσης: 2 εκ. ευρώ

Ροντρίγκο Σόουζα: 3.2 εκ. ευρώ

Άντε Ρουκάβινα: 2.8 εκ. ευρώ

Ζιλμπερτο Σίλβα: 1.5 εκ. ευρώ

Αντρέας Ίβανσιτς: 1.8 εκ. ευρώ

Γκάμπριελ Ροντρίγκες: 1.8 εκ. ευρώ

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: 2.2 εκ. ευρώ

Κλέιτον: 1.8 εκ. ευρώ

Αλέξανδρος Τζόρβας: 300.000 ευρώ

Μπράις Μουν: 350.000 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 22 εκ. ευρώ 

Από αυτούς στο ρόστερ έχουν παραμείνει οι Χριστοδουλόπουλος και Σίλβα Κλέιτον, όπως και ο Χρήστος Μελίσσης που δεν υπολογίζεται. Πρέπει να τονίσουμε πως στο τέλος της φετινής σεζόν οι δυο τελευταίοι μένουν ελεύθεροι.

Ας δούμε τι έκανε η Ατλέτικο την ίδια περίοδο:

Σεζόν 2008-2009

 Πάουλο Ασουνσάο: 2.6 εκ. ευρώ (Πόρτο)

Γκρεγκορί Κουπέ: 1.8 εκ. ευρώ (Λιόν)

Σιναμά Πονγκόλ: 8.8 εκ. ευρώ (Ουέλβα)

Τζον Χέιτινγκα: 8.6 εκ. ευρώ (Άγιαξ)

Έβερ Μπανέγκα: 1.4 εκ. ευρώ (Βαλένθια)

ΣΥΝΟΛΟ: 23 εκ. ευρώ

Η Ατλέτικο εκείνη την περίοδο τερμάτισε 4η στην Ισπανική Λίγκα, κι έφτασε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και στους "16" του Κόπα Ντελ Ρέι.

Διπλή επιτυχία

 Τη σεζόν 2009-2010 και οι δυο ομάδες είχαν επιτυχίες ξοδεύοντας τα ίδια χρήματα πάνω κάτω. Ας δούμε πόσα έδωσαν οι πράσινοι:

Τζιμπρίλ Σισέ: 9 εκ. ευρώ, από Μαρσέιγ (ο παίκτης πήρε 1 εκ. ευρώ ως ρήτρα μεταγραφής, όπως και ο μάνατζερ του)

Σεμπαστιάν Λέτο: 3.5 εκ. ευρώ, από Λίβερπουλ

Κώστας Κατσουράνης: 4 εκ. ευρώ, από Μπενφίκα (τα 2 πήγαν στην ομάδα της Πορτογαλία και το 1 εκ. στην ΑΕΚ και 1 εκ. ευρώ ο μάνατζερ)

Μπιάρσμιρ Ματίας: 350.000 ευρώ, από Γκέτεμποργκ

Στέργος Μαρίνος: 200.000 ευρώ, από Ατρόμητο

Ματέο Ραντοβάνοβιτς: 200.000 ευρώ, από ΝΚ Ζάγκρεμπ

Γιώργος Μαχλελής: 150.000 ευρώ, από Γερμανία

Σεντρίκ Καντέ: Ελεύθερος

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Ελεύθερος

ΣΥΝΟΛΟ: 19 εκ. ευρώ

Οι πράσινοι πήραν το ντάμπλ κι έκαναν μία καλή σεζόν, αν και στον δεύτερο γύρο κινδύνεψαν αρκετά. Από αυτούς στο ρόστερ παραμένουν οι: Λέτο, Κατσουράνης,Μπιάρσμιρ, Καντέ, Σεϊταρίδης.

Ας δούμε τι έκανε η Ατλέτικο την ίδια περίοδο:

Σεζόν 2009-2010

 Εντουάρντο Σίλβα: 7 εκ. ευρώ (Λανούς)

Σέρχιο Ασένχο: 5 εκ. ευρώ (Βαγιαδολίδ)

Λεάντρο Καμπρέρα: 1.3 εκ. ευρώ (Σπόρτινγκ Κλαμπ)

Ρομπέρτο Χιμένεθ: 1.2 εκ. ευρώ (Ουέλβα)

Τιάγκο: Γιουβέντους: 700.000 ευρώ (Γιουβέντους)

ΣΥΝΟΛΟ: 15 εκ. ευρώ

Η Ατλέτικο πήρε το Europa League στο τέλος της σεζόν, τερμάτισε όμως 9η στο πρωτάθλημα Ισπανίας, πήγε στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ατλέτικο απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με δυο νίκες (2-0 και 3-2).

Σήμερα  Φτάνουμε και στο σήμερα λοιπόν και που βρίσκονται οι δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός παλεύει να μην καταστραφεί οικονομικά, έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει τον Φαλκάο με 3.8 εκ. ευρώ που σήμερα θα του έλυνε το πρόβλημα (πήγε στην Ατλέτικο), ενώ η Ατλέτικο κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια να κατακτήσει ένα ακόμα Europa League. 

Τα συμπεράσματα δικά σας...

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ