2012-05-11 17:25:58
Φωτογραφία για ΕΛΠΙΔΑ ΟΛΙ ΡΕΝ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αυστηρή προειδοποίηση από τον Μπαρόζο

«Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις» δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν σύντομα να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνασπισμού.

Οι δηλώσεις του επιτρόπου Ρεν για την Ελλάδα, έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα 27 κράτη- μέλη της ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον οι δυσοίωνες προβλέψεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, ο Όλι Ρεν απάντησε πως δεν συμφωνεί, τονίζοντας ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα ζούσε επί μια δεκαετία πέρα από τις δυνατότητές της, βασισμένη στον δανεισμό. Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η κατάσταση αυτή δεν ήταν βιώσιμη και η Ελλάδα έπρεπε να λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει τα δημοσιοοικονομικά της.


Καταλήγοντας, ο Ο. Ρεν τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα και η ευρωζώνη υποστήριξαν την Ελλάδα με πολύ σημαντικά ποσά, με στόχο η ελληνική οικονομία να οδηγηθεί σε βιώσιμα επίπεδα.

Αυστηρή προειδοποίηση από τον Μπαρόζο

Από την άλλη ο Ζ. Μπαρόζο αναφερόμενος στην Ελλάδα κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο ιταλίκό κανάλι SkyTG24, μεταξύ άλλων είπε:  «Έχω πολύ σεβασμό για την ελληνική δημοκρατία και φυσικά για το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά επίσης έχω σεβασμό για τα άλλα 16 κοινοβούλια που ενέκριναν το ελληνικό πρόγραμμα». 

«Φυσικά οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και εάν δεν γίνονται σεβαστές αυτό σημαίνει ότι οι όροι δεν υπάρχουν για να συνεχίσουμε με μία χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ερώτηση εάν με τα σχόλια του εννοεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε ότι κανένα μέλος κανενός οργανισμού δεν μπορεί να συνεχίσει εάν δεν τηρήσει τους συμφωνημένους κανόνες.

«Κοιτάξτε εάν ένας μέλος μίας ομάδας, δεν θέλω να μιλήσω για μία χώρα συγκεκριμένα, αλλά εάν ένα μέλος μιας ομάδας δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να εγκαταλείπει την ομάδα και αυτό ισχύει για κάθε οργανισμό ή θεσμό ή κάθε σχέδιο» κατέληξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι διερευνητικές και το ΚΚΕ.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι διερευνητικές και το ΚΚΕ.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ