2012-05-11 17:37:10
Φωτογραφία για Κυνική ομολογία Σόιμπλε, πως μας ξεγέλασαν: Σήμερα αντέχουμε μία ελληνική έξοδο
Πριν από δύο χρόνια όμως κύριε Σόιμπλε θα αντέχατε;Γι αυτό μας βάλατε στο μνημόνιο;Για να κερδίσετε χρόνο;

Η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ , καθώς σήμερα είναι πιο ανθεκτική απ' ό,τι πριν από δύο χρόνια, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και χαρακτήρισε ανοησία κάθε ισχυρισμό ότι υπάρχει ευκολότερος δρόμος για την εξυγίανση της χώρας μας. «Η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να  αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας» υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, εκτιμώντας πως σήμερα, η ζώνη του ευρώ είναι πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια μάθαμε πολλά και εγκαταστήσαμε μηχανισμούς προστασίας. Ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχει μειωθεί. Η Ευρωζώνη στο σύνολό της είναι πιο ανθεκτική», σημειώνει ο κ. Σόιμπλε και καλεί για μία ακόμη φορά την Ελλάδα να υλοποιήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της.

«Τα κράτη της Ευρώπης και οι ιδιώτες πιστωτές ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι προς την Ελλάδα. Κάναμε ό,τι είναι δυνατό. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι από την πλευρά της πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Είναι επικίνδυνο να παραπλανάς τους πολίτες λέγοντάς τους ότι υπάρχει άλλος, πιο εύκολος δρόμος, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε να εξυγιανθεί, αποφεύγοντας κάθε σκληρό μέτρο. Αυτό είναι ανοησία», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ