2012-05-12 00:53:07
Φωτογραφία για Νέες κυρώσεις κατά της Συρίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει τη Δευτέρα νέες κυρώσεις εναντίον της Συρίας, παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία δύο εταιρειών και... τριών προσώπων που θεωρούνται βασικές πηγές χρηματοδότησης του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσαν διπλωματικές πηγές.

«Υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία» μεταξύ των πρεσβευτών των 27 χωρών μελών της ΕΕ για την επιβολή του πέμπτου γύρου κυρώσεων από την αρχή της καταστολής του κινήματος αμφισβήτησης του Άσαντ πριν από ένα χρόνο και πλέον, επεσήμανε ένας από τους διπλωμάτες.

Η απόφαση θα επικυρωθεί επισήμως από τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών τη Δευτέρα, διευκρίνισαν αυτές οι πηγές.

Μέχρι στιγμής, κυρώσεις έχουν επιβληθεί από την ΕΕ εναντίον 126 προσώπων και 41 εταιρειών στη Συρία.

Αφορούν κυρίως τη συριακή Κεντρική Τράπεζα και το εμπόριο πολύτιμων μετάλλων.

Παράλληλα, έχει επιβληθεί πετρελαϊκό εμπάργκο και εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων και υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας για την καταστολή της εξέγερσης.


Σε μία άλλη εξέλιξη, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την Παρασκευή μια βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μία ημέρα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 55 άνθρωποι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τον βομβιστή, ο οποίος στο αυτοκίνητό του 1.200 κιλά εκρηκτικών, ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ