2012-05-12 02:18:22
Φωτογραφία για «Ο ΣΥΡΙΖΑ και το λεφτά υπάρχουν Νο2»
«Παλεύουμε για να υπάρξει κυβέρνηση κι ακόμη υπάρχει ελπίδα γι’ αυτό» τόνισε ο Α. Σαμαράς κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. "Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που θέση θα έχουν όσοι μπορούν να ξεπεράσουν το χθες" σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα και στην τακτική που ακολουθεί μετεκλογικά. Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μεν τη δεύτερη θέση, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ευθύνες του, από την επομένη των εκλογών ομολόγησε ότι δεν έχει πρόγραμμα». «Κόμμα εξουσίας χωρίς ευθύνες εξουσίας δεν έχει υπάρξει ούτε πρόκειται να υπάρξει», συνέχισε.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει κυβέρνηση, πρέπει να υπάρξει, αλλά πρέπει να έχει και την ψήφο ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Σαμαράς. Εμείς δώσαμε δύο εναλλακτικές λύσεις: Οικουμενική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με δύο προϋποθέσεις, παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Η δεύτερη, να προχωρήσουμε στην επαναδιαπραγμάτευση για τις απαραίτητες τροποποιήσεις του Μνημονίου και να έχουμε ανάκαμψη και ανάπτυξη.


Τις προϋποθέσεις αυτές τις δέχονται τέσσερα κόμματα. Αν οι προϋποθέσεις δεν γίνονται δεκτές, τότε δίνουμε την εναλλακτική να σχηματιστεί κυβέρνηση από τις άλλες δυνάμεις με δική μας ψήφο ανοχής. Η μόνη προϋπόθεση εδώ είναι η παραμονή στο ευρώ. «Την πρότασή μας κατέθεσα και σήμερα στον κ. Βενιζέλο και αγγίζει την πρόταση Κουβέλη. Άρα υπάρχει μία βασική συμφωνία. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για εκλογές τις οποίες θα προκαλέσει ο ίδιος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, μίλησε για «θέατρο του παραλόγου», εξηγώντας ότι το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι τιποτα δεν μπορεί να αλλάξει την πολιτική του μνημονίου και πως από την άλλη πλευρά λαϊκιστές έλεγαν ότι πρέπει να καταγγείλουμε το μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι πρέπει να σωθεί η χώρα από τη νέα έξαρση του λαϊκισμού, σημειώνοντας ότι αυτήν τη φορά δεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ. "Ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει σε τίποτα από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Το λεφτά υπάρχουν του ΠΑΣΟΚ το 2009 δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που μας λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα παγώσει τις υποχρεώσεις μας. Εδώ είναι κυρίες και κύριοι το λεφτά υπάρχουν Νο 2".

Αναφερόμενος στην επανένωση της Κεντροδεξιάς, ο Α. Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά: «Η συσπείρωση είναι αναγκαία, δεν πρόκειται να γίνει χωρίς αρχές βέβαια, δεν θα είναι συγκόλληση. Θα είναι ενότητα, ώστε να παίξουμε τον ρόλο του εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας του τόπου. Η παράταξή μας δεν θα ενωθεί με φέουδα, ούτε θα υπάρξει ως ομοσπονδία από φέουδα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Spain to Get Room on Deficit Rules
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Spain to Get Room on Deficit Rules
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ