2012-05-12 07:11:16
Φωτογραφία για Ανησυχεί ο Ομπάμα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της κυβέρνησης Ομπάμα, το «ασαφές αποτέλεσμα» στις ελληνικές εκλογές καθιστά ακόμη «πιο περίπλοκες» τις προσπάθειες για... την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Αρθρο στην «Ουάσιγκτον Ποστ», αναφέρει οτι η κυβέρνηση Ομπάμα «παρακολουθεί επισταμένα» τις ανακοινώσεις και τις ενέργειες των Ελλήνων πολιτικών ηγετών, μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που θέτει εμπόδια στις προσπάθειες για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας, όπως σημειώνεται.

Η αμερικανική κυβέρνηση, τόνισε ο αξιωματούχος, εξετάζει το κατά πόσο οι Έλληνες ηγέτες μπορούν να σχηματίσουν μια λειτουργική κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο Αμερικανό αξιωματούχο, το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δεν έχει αλλάξει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε να προβεί σε μια σειρά οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και απόψεις οικονομολόγων οι οποίοι αναφέρονται στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και στις πιθανές επιπτώσεις στην Ευρωζώνη και όχι μόνο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ