2016-02-16 00:15:12
Φωτογραφία για «Θα διαψευστούν όσοι ποντάρουν στην αποτυχία της συγκυβέρνησης»
Άρθρο της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελωνη... στην εφημερίδα «το Χωνί»:

«Είναι γεγονός ότι η συμφωνία με τους δανειστές ήταν προϊόν ασφυκτικών και αντιδημοκρατικών πιέσεων, εντούτοις η χώρα μας απέφυγε τον κίνδυνο του Grexit, που θα είχε οδυνηρές συνέπειες για όλους και ιδίως για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Δύο είναι οι προϋποθέσεις ώστε η συμφωνία να καταστεί βιώσιμη στην πράξη: Η πρώτη προϋπόθεση αφορά στην απομείωση του χρέους και η δεύτερη αφορά στην εκπόνηση και εφαρμογή αναπτυξιακού προγράμματος με κοινωνικό πρόσημο.

Οι βάσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη πρέπει να είναι η ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και η δικαιότερη κατανομή βαρών.

Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό είναι αναγκαία με στόχο την προστασία των συνταξιούχων, και των σημερινών αλλά και των μελλοντικών, όχι να γίνει μια ακόμη επώδυνη περικοπή συντάξεων. Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης ισονομίας και αλληλεγγύης των γενεών. Έχουμε ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στις σημερινές αλλά και τις επόμενες γενιές.


Βεβαίως είναι αναγκαίο να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο προσχέδιο ώστε να μπορούν οι πολίτες να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές και στη φορολογία. Γιατί αν δεν γίνουν, θα ενισχυθεί η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή.

Κατά συνέπεια ο διάλογος με τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς για το ασφαλιστικό είναι αναγκαίος. Θα ήταν εποικοδομητικό οι εκπρόσωποι των αγροτών αντί να εξωθούν την κατάσταση στα άκρα, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα για διάλογο.

Δυστυχώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η μεταλλαγμένη και ακραία νεοφιλελεύθερη Ν.Δ, το συστημικό ΠΑΣΟΚ και το ιδεολογικά ανερμάτιστο Ποτάμι ακολουθούν την τακτική της στρουθοκαμήλου. Χώνουν το κεφάλι στην άμμο και κάνουν κριτική με μισόλογα υποκρισίας και κροκοδείλια δάκρυα.

Είναι προκλητικό εκείνοι που ευθύνονται για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων και έφεραν το PSI, εκείνοι που ψήφισαν τις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις να εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές και να μας κουνάνε το δάχτυλο.

Πρόκειται για την αποθέωση του θεάτρου του παραλόγου, καθώς τα κόμματα αυτά ψήφισαν το καλοκαίρι τη συμφωνία και σήμερα καμώνονται τους …διαφωνούντες.

Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται όμως τις ψεύτικες κορώνες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η διαπλοκή και οι πολιτικοί εκπρόσωποί της «παίζουν τα ρέστα τους» εναντίον της σημερινής κυβέρνησης. Ως μοχλό χρησιμοποιούν τις - φυσιολογικές ως ένα βαθμό - αντιδράσεις για το ασφαλιστικό. Ελάχιστα τους ενδιαφέρει αν θα πρέπει να δοθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο ασφαλιστικό προκειμένου να μπορούν να πάρουν συντάξεις οι σημερινοί απόμαχοι της ζωής, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Το μόνο που «καίει» τα διαπλεκόμενα συμφέροντα είναι να διατηρήσουν τα προνόμια που τους χαρίστηκαν.

Εξακολουθούν μάλιστα να βλέπουν παρενθέσεις ή να πιέζουν για οικουμενικές κυβερνήσεις ποντάροντας στην αποτυχία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Θα διαψευστούν.

Δεν υποτιμούμε καθόλου τους εκβιασμούς του κατεστημένου και της διαπλοκής που επιδιώκουν να απολαμβάνουν την ασυλία των προηγούμενων ετών, είτε αφορά στις τηλεοπτικές άδειες είτε στις ανέλεγκτες λίστες της μεγάλης φοροδιαφυγής και του παράνομου πλουτισμού. Τα συστημικά κόμματα που φέρουν βαριά ευθύνη για το πώς φθάσαμε εδώ, εξακολουθούν να κάνουν πως δεν άκουσαν τίποτα για το έγκλημα. Ειδικά η σημερινή μεταλλαγμένη ΝΔ ταυτίζεται απόλυτα με την εγχώρια διαπλοκή. Ο λαός γνωρίζει ποιοι έστησαν το πελατειακό σύστημα και το σύστημα της διαπλοκής όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ανάγκη να επιστρέψει η νομιμότητα.

Είναι επίσης γεγονός ότι το θέμα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχει λάβει τελευταία εκρηκτικές διαστάσεις και η χώρα μας υφίσταται πολύ ισχυρές πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής, με τη συμβολή και του ελληνικού στρατού και περιμένουμε από τους ευρωπαίους εταίρους μας να υποχρεώσουν την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Πρέπει πάντως να είμαστε σε εγρήγορση γιατί ορισμένοι κύκλοι στην Ε.Ε. κάνουν περίεργα σχέδια, π.χ το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας μας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση στη βάση της έντιμης και ειλικρινούς συνεργασίας, με μόνο στόχο να βγάλουμε την Ελλάδα από τη μέγγενη των μνημονίων. Παρά τον ανηλεή πόλεμο που δεχόμαστε ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, αντέξαμε και διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες.

Θα εξακολουθούμε να δίνουμε μάχες και να υπερασπιζόμαστε τους αδύναμους, στο πλαίσιο μιας δύσκολης συμφωνίας που έχει πάντως προοπτικές για την έξοδο της Πατρίδας μας από την κρίση».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ