2016-02-17 11:27:12
Φωτογραφία για Τι λένε τα Γερμανικά μέσα για τη Μέρκελ και τη Σύνοδο Κορυφής;
Τα περισσότερα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου επισημαίνουν ότι η Μέρκελ θα βρεθεί υπό πίεση στη Σύνοδο Κορυφής αντιμετωπίζοντας τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ

Η Μέρκελ τα παίζει «όλα για όλα» στη Σύνοδο Κορυφής, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», με τον καγκελάριο της Αυστρίας να δηλώνει ότι, σύντομα το Βερολίνο θα ακολουθήσει την πιο αυστηρή πολιτική της Βιέννης στο προσφυγικό.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Kurier»,  o Βέρνερ Φάιμαν, καγκελάριος της Αυστρίας, επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα κι ότι σύντομα η γερμανική κυβέρνηση θα υιοθετήσει μία πιο αυστηρή πολιτική, όπως αυτή της Βιέννης.

Την ίδια ώρα, τα περισσότερα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου επισημαίνουν ότι η Μέρκελ θα βρεθεί υπό πίεση στη Σύνοδο Κορυφής αντιμετωπίζοντας τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό έχει αποτύχει.  


 

Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να βρουν μία λύση στο προσφυγικό, ο Κρις Πόλετ,  αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η γηραιά ήπειρος.

Σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Post», υποστηρίζει ότι, η Ευρώπη βρίσκεται σε επικίνδυνο  σημείο κι ότι πλέον όλα μπορεί να συμβούν.

«Την άνοιξη , η Ευρώπη δεν θα μπορεί να υποδεχτεί στους κόλπους τους τόσους πρόσφυγες», δηλώνει ο Κρις Πόλετ καλώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν άμεσα μία λύση.

   

Για την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η Γερμανίδα καγκελάριος είναι αυτή που θα δώσει τον... τόνο στην Σύνοδο Κορυφής επιδιώκοντας να μειώσει την προσφυγική ροή στην Ευρώπη μέσω  Τουρκίας.

Κι αυτό γιατί πρέπει να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα στην πατρίδα της καθώς πληθαίνουν οι «φωνές» στον κυβερνητικό  συνασπισμό που επικρίνουν δριμύτατα την πολιτική της στο προσφυγικό.

 

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η Μέρκελ έχει να αντιμετωπίσει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στις 13 Μαρτίου υπό το φόβο ότι το κόμμα της, οι Χριστιανοδημοκράτες, θα χρεωθεί την «γκρίνια» για την πολιτική των ανοικτών θυρών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ