2012-05-12 12:32:54
Φωτογραφία για Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ του 13% είναι σαν να μην υπάρχει»
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Με τη χαρακτηριστική φράση «ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι 30 ετών» ο Βαγγέλης Βενιζέλος ξεκίνησε την διαδικασία αυτοδιάλυσης του κόμματος με στόχο τη επανασύστασή του από μηδενική βάση. «Ξεκινάμε από την αρχή για την επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στους βουλευτές (και υποψήφιους) του ΠΑΣΟΚ στους οποίους αναμένεται να αναλύσει το ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος.

Ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, είπε ότι θα διαλυθούν όλα τα όργανα και θα απαλειφθεί ο όρος «κορυφαίοι». Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι θα ζητήσει άμεσα τις παραιτήσεις όλων των στελεχών που βρίσκονται στην κυβέρνηση, καθώς «το ΠΑΣΟΚ του 13% είναι σαν να μην υπάρχει».

Ο κ.Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει ονομασία και σύμβολα, υποσχέθηκε, όμως, ότι οι αλλαγές θα είναι τόσο ριζικές σε σημείο που δεν θα υπάρχουν κομματικές ιδιότητες.


Προς το παρόν πάντως και ενόψει της πιθανότητας να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές θα συσταθεί Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης πιθανότατα ως μετεξέλιξη της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την οποία θα αναδειχθεί μία Γραμματεία, η οποία και θα αναλάβει τις διαδικασίες επανίδρυσης του κόμματος από τώρα μέχρι το Συνέδριο της 3ης Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το «Έθνος», σύμφωνα με εισηγήσεις που έχει δεχτεί ο κ.Βενιζέλος δεν αποκλείεται το συνέδριο να γίνει και προ των εκλογών, αντί της 3ης Σεπτεμβρίου.

Η απόλυτα αιφνιδιαστική κίνηση του κ.Βενιζέλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει την απόφαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να ξεριζώσει όλα τα αίτια που οδήγησαν το κόμμα στην κατάρρευση και την απειλή της στρατηγικής ήττας.

****

Να απορριφθεί η αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου για άρση της προσωρινής του κράτησης εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου, επικαλούμενη τη βαρύτητα της πράξης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.

Η κ. Κυβέλου επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος έχει δυνατότητα να συνεχίσει τη διάπραξη του αδικήματος, παρ' ότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται «δώρα», εάν διατηρεί χρήματα στο εξωτερικό από τις παράνομες αμοιβές των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει ο πρώην υπουργός την εγκληματική πράξη που του αποδίδεται.

Επίσης, η κ. Κυβέλου κρίνει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής, όπως είχε κρίνει και ο ανακριτής της υπόθεσης, με δεδομένο, όπως αναφέρει, ότι δεν είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

Στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά και ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αξιοποίνων πράξεων, για να εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένος.

Τονίζει, επίσης, ότι έχει παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, καθώς του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες». Επικαλείται ακόμη τη συνέπεια που έδειξε, κάθε φορά που κλήθηκε από τις δικαστικές αρχές, αλλά και το γεγονός ότι η αναγνωρισιμότητά του δεν του επιτρέπει, ακόμη και αν ήθελε, να διαφύγει από τη χώρα, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Απορριπτική, επίσης, ήταν η πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Σίσκου για την αίτηση αποφυλάκισης του συγκατηγορουμένου του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη.

Και οι δύο αιτήσεις θα κριθούν, τις επόμενες ημέρες, από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υποβάλει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης για την αίτηση αποφυλάκισης της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ενώνονται Ντόρα - Μάνος!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ενώνονται Ντόρα - Μάνος!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ