2016-02-22 00:32:09
Φωτογραφία για Γιατί πρέπει να κάνετε έρωτα και μετά τα 50;
Μια άκρως απολαυστική ασπίδα προστασίας από την άνοια ανακάλυψαν οι ειδικοί. Ερευνητές του Coventry University διαπίστωσαν ότι οι συχνές

ερωτικές επαφές μετά την ηλικία των 50 ετών βοηθούν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου.

Μελέτες που έγιναν σε άντρες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έδειξαν ότι εκείνοι που παρέμεναν ακόμη δραστήριοι στην κρεβατοκάμαρα έχαιραν περισσότερο οξυμένων πνευματικών λειτουργιών, λόγω των ορμονών που απελευθερώνονται στο σώμα κατά τη διάρκεια του ερωτα. Συγκεκριμένα, τα άτομα αυτά μπορούσαν να ανακαλέσουν ευκολότερα στη μνήμη τους λίστες και να αναγνωρίσουν διάφορα μοτίβα, που αποτελούν αμφότερα ενδείξεις ενός υγιούς εγκεφάλου.

Από τα διάφορα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι 6.800 συμμετέχοντες, ηλικίας 50 έως 89 ετών, διαπιστώθηκε ότι οι δραστήριοι άντρες σημείωναν υψηλότερη βαθμολογία κατά 23% στα λεκτικά τεστ και κατά 3% στα αριθμητικά, ενώ τα ποσοστά για τις γυναίκες ήταν 14% και 2%, αντίστοιχα.

Η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Age and Ageing», αποδίδει τα ευρήματα στις ορμόνες ντοπαμίνη και οξυτοκίνη, που εκλύονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής και συνδέονται με το αίσθημα της ανταμοιβής, ενισχύοντας έτσι τις λειτουργίες της μνήμη και της εκμάθησης.

 «Η διατήρηση μιας υγιούς ερωτικης ζωής σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και του ευ ζην» αναφέρουν οι ερευνητές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΟΚ ΓΙΑ ΧΙΜΚΙ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΟΚ ΓΙΑ ΧΙΜΚΙ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ