2016-02-29 14:30:20
Φωτογραφία για Ο Γιούνκερ πίσω από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Ελλάδας;
Για συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν με τον Έλληνα πρωθυπουργό έκανε λόγο η εκπρόσωπος της ΕΕ - Η Επιτροπή βοήθησε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού, αποκάλυψε η Μίνα Αντρέεβα

Έτοιμη να βοηθήσει «με όλα τα διαθέσιμα μέσα» είναι η Ευρωπαική Επιτροπή με την αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου Μίνα Αντρέεβα να τονίζει πως η Επιτροπή έχει ολοκληρώσει τη λίστα αναγκών της ελληνικής κυβέρνησης στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έγινε με προτροπή του Πρόεδρου της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Για πρώτη φορά την ύπαρξη σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την προσφυγική κρίση και την υποβολή του στις Βρυξέλλες αποκάλυψε την Κυριακή με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΘΕΜΑτος στις Βρυξέλλες σχετικά με την κατάσταση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό, η κυρία Αντρέεβα τόνισε πως ο πρόεδρος Γιούνκερ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να ετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Η εκπρόσωπος συνέχισε υπογραμμίζοντας πως η Επιτροπή βοήθησε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού, μέχρι να ολοκληρωθεί ο αποσαφηνισμός των αναγκών σε βοήθεια της Ελλάδας.


Η Επιτροπή είναι έτοιμη, συνεπώς, να βοηθήσει για την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης ενισχύοντας τις υποδομές φιλοξενίας, τη διαχείριση των συνόρων, τη μετεγκατάσταση και επιστροφή των μεταναστών και τώρα εξετάζονται οι μελλοντικές ανάγκες της Ελλάδας σε καταλύματα για τους μετανάστες, ανθρώπινο δυναμικό και ενίσχυση μέσω υλικής υποστήριξης.

Σχετικά με το ζήτημα της ενεργοποίησης των διαδικασιών μετεγκατάστασης η Ευρωπαική Επιτροπή στοχεύει στην άμεση ανταπόκριση όλων των κρατών-μελών, στέλνοντας σχετικές επιστολές σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ