2016-02-29 17:14:25
Φωτογραφία για Δείτε τι ψάχνουν στα σκουπίδια και τα πουλάνε πανάκριβα στο ίντερνετ
Μπορεί η Lyra και η El Greco, οι δύο μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες που κατασκεύαζαν παιχνίδια, να έχουν κλείσει από την δεκαετία του 1990, ωστόσο τα προϊόντα τους κατάφεραν να διασωθούν, έχουν γίνει συλλεκτικά αντικείμενα για φανατικούς των παιχνιδιών σ' ολόκληρο τον κόσμο και αλλάζουν χέρια για χιλιάδες ευρώ! Πρόκειται κυρίως για παλιά αυτοκινητάκια, για τα αλογάκια-μινιατούρες Μικρό Μου Πόνυ, για τις κούκλες Μπιμπιμπό ή για επιτραπέζια παιχνίδια όπως Η Οδύσσεια του Διαστήματος.

Καθημερινά σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες του Διαδικτύου όπως στο e-bay γίνονται αγοραπωλησίες εκατοντάδων τέτοιων παιχνιδιών. Η τιμή τους καθορίζεται από την παλαιότητά τους, από τον αριθμό των κομματιών που κυκλοφόρησαν και από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Μεγαλύτερη αξία έχουν όσα βρίσκονται ακόμα στην συσκευασία τους. Ενδεικτικά, ένα Μικρό Μου Πόνυ με δώρο μικρή τσατσάρα περιποίησης κοστίζει κοντά στα 2.000 ευρώ, ενώ η τιμή μιας Μπιμπιμπό ξεπερνά κατά πολύ τα 100 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 400 ευρώ! 

Σύμφωνα με τους περισσότερους συλλέκτες, η νοσταλγία είναι αυτή που πάνω απ’ όλα καθιστά τα παιχνίδια συλλεκτικά, ενώ άλλοι δεν κρύβουν ότι έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο γιατί βγάζουν αρκετά χρήματα! Δεν είναι λίγοι αυτοί που στήνονται από τις 4 το πρωί στα γυφτοπάζαρα που μοστράρουν κάθε είδους σκουπίδια και ψάχνουν με μεγεθυντικούς φακούς μήπως βρουν κάποιο κελεπούρι σε τιμή ευκαιρίας, το οποίο στην συνέχεια θα μοσχοπουλήσουν στο Διαδίκτυο!
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ