2016-03-01 05:49:10
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Νέο Π.Δ. Οδοιπορικών για το προσωπικό Λ.Σ...Ζητούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοσή του
Διαβάστε την ανακοίνωση... "Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/30/16

ΠΡΟΣ: - Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Θοδωρή Δρίτσα

ΚΟΙΝ.: - Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντιναύαρχο ΛΣ ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο

ΘΕΜΑ: Νέο Π.Δ. Οδοιπορικών για το προσωπικό Λ.Σ.

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων μας αναφορικά με την υποχρέωση έκδοσης νέου π.δ. περί οδοιπορικών εξόδων για τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α., υπενθυμίζουμε ότι με το άρθρο 15 της υποπ. Δ9 της παρ. Δ. του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 ρυθμίζεται ειδικά το καθεστώς των αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, καθορίζεται ότι «Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (πρώην Ναυτιλίας και Αιγαίου), εντός αποκλειστικής προθεσμίας εννέα (9) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος (30-09-2016), καθορίζονται το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωση εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ...».


Ως εκ τούτου, με την ειδική εξουσιοδοτική διάταξη του παραπάνω άρθρου παρέχεται η ευχέρεια εύλογου χρονικού διαστήματος 9 μηνών για την κατάρτιση νέου Π.Δ. ενώ σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης του ανωτέρω χρονικού διαστήματος θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του ν. 4336/15 αποκλειομένων άλλων ειδικότερων ρυθμίσεων.

Κατόπιν των παραπάνω σας καλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου το συντομότερο καθοριστεί το νέο καθεστώς, με νέο ΠΔ, το οποίο σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν. 4336/15 θα αποτελέσουν το νέο πλαίσιο για τις μετακινήσεις του προσωπικού Λ.Σ., που ελπίζουμε ότι θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και κυρίως στις ανάγκες των συναδέλφων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ