2016-03-01 09:10:52
Φωτογραφία για Δρίτσας: Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο...
Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας λέγοντας ότι το κράτος μπορεί άνετα να κάνει σχεδιασμούς μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα αλλά «δεν πρέπει να κάνουμε εμείς κάτι τέτοιο τώρα». «Ούτε αυτοί (σ.σ. οι πρόσφυγες) δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μπορεί για αυτό το μήνα να έχουμε πιεστικότερο πρόβλημα για την Ελλάδα, σημασία έχει για τη δύσκολη περίοδο να την οργανώσουμε ώστε οι συνέπειες να είναι μικρότερες».

Όπως είπε «εάν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουμε ξανά στο τραπέζι και να κάνουμε μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες τη δίκαιη μοιρασιά τότε και σε εμάς θα πρέπει να επιλεγεί ένας αριθμός που θα παραμείνει που θα είναι διαχειρίσιμος».

Παρόλα αυτά κατέρριψε το επιχείρημα που προβάλουν πολλά από τα στελέχη της κυβέρνησης ότι θα υπάρξει ελάφρυνση από τη μείωση των προσφυγικών ροών λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι που μπορεί να συμβεί, ότι δηλαδή θα υπάρξει μείωση των ροών».


«Χάσαμε»

Σε ερώτηση για το τι συνέβη με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο κ. Δρίτσας παραδέχθηκε ότι «χάσαμε, συμβιβαστήκαμε» αν και υποστήριξε ότι «πετύχαμε καλύτερα από αυτά που θα μπορούσαν να πετύχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα όσα προβλέπει το πακέτο Γιούνκερ δεν είναι πολιτική μας». Επανήλθε δε στο επιχείρημα των εκλογών του Σεπτεμβρίου λέγοντας ότι «μπροστά στο δίλημμα "τα παρατάμε ή φεύγουμε χωρίς μάχη" απευθυνθήκαμε στο λαό και η εντολή ήταν "συνεχίστε τη μάχη"».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η άρνησή του να απαντήσει καταφατικά για το αν το λιμάνι του Πειραιά πουλήθηκε αναφερόμενος σε «διαγωνιστική διαδικασία έγινε και ανέδειξε προτιμητέο επενδυτή».

«Φυσικά η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ έγινε, όμως μια πώληση μετοχών σε επιχείρηση δεν σημαίνει ότι καταργούνται όλα. Αντίθετα η διεθνής πρακτική λέει ότι κάθε λιμάνι διοικείται από ένα φορέα και μέχρι τώρα το ρόλο αυτό έπαιζε ο ΟΛΠ. Γι' αυτο παλεύουμε» κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ