2016-03-01 14:45:54
Φωτογραφία για Η αλήθεια για τα AAA Games του Windows Store
Το Windows Store ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που γνωρίσαμε (και πολλοί μισήσαμε) από την είσοδο των Windows 8 στην αγορά. Οι βλέψεις της εταιρίας ήταν να εμπλουτίσει το Store με περισσότερο περιεχόμενο κάτι που πραγματοποίησε με τα Windows 10, έχοντας μέχρι και AAA τίτλους διαθέσιμους. Το σημαντικό με τα εν λόγω παιχνίδια του Windows Store είναι πως τρέχουν σαν τις τυπικές "modern UI" εφαρμογές και έτσι δεν έχουν κάποιο εκτελέσιμο αρχείο όπως στις άλλες περιπτώσεις κάτι που οφείλεται και στο γεγονός ότι η Microsoft είναι υπεύθυνη τόσο για τις πωλήσεις, όσο και για τη διαχείριση των ψηφιακών δικαιωμάτων της εταιρία που αναπτύσσει ουσιαστικά τον τίτλο.

Από τη στιγμή που δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο εκτελέσιμο αρχείο αλλά μια εφαρμογή που είναι γραμμένη για ένα συγκεκριμένο οικοσύστημα λειτουργικών συστημάτων, εκεί ξεκινούν και τα προβλήματά μας. Για παράδειγμα, τα παιχνίδια του Store δεν έχουν υποστήριξη SLI/Crossfire, ενώ δε μπορούμε να τα επηρεάσουμε κλείνοντας το Vsync και άλλες λειτουργίες μέσα από τον driver της κάρτας γραφικών μιας και βασίζονται στην Universal Application Platform της Microsoft και όχι όπως γίνεται στα υπόλοιπα παιχνίδια, όπου υπάρχει installer και στο τέλος ένα .exe αρχείο
. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές αποτελούν μέρος του Universal Windows Platform (UWP), της πλατφόρμας που έχει λανσάρει τα τελευταία χρόνια η Microsoft και επιτρέπει την εκκίνηση του παιχνιδιού σε διάφορες πλατφόρμες, όπως τις desktop και τις mobile. Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft τοποθετεί τα tablets στην ίδια κατηγορία με τους σταθερούς υπολογιστές και τα laptop. 

Εκτός των περιορισμών στο NVIDIA SLI, στο AMD CrossFire και στο Vsync, υπάρχουν και άλλοι πιο σημαντικοί ίσως περιορισμοί, όπως η αδυναμία χρήσης κάποιου χειριστηρίου, αδυναμία παρακολούθησης του συστήματος με OSD όσο τρέχει το παιχνίδι, ενώ ακόμα και η υποστήριξη Mods είναι απενεργοποιημένη, ή στην καλύτερη περίπτωση, απαιτεί ανάληψη δικαιωμάτων του φακέλου με κάποιο εργαλείο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το δικαίωμα του αγοραστή για επιστροφή χρημάτων καλύπτεται από ένα βαθύ πέπλο μυστηρίου από την εταιρία του Redmond.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ