2016-03-01 15:16:01
Φωτογραφία για Αυτή είναι η Sauber C-35 Ferrari
H Sauber είναι μια από τις πιο ιστορικές, ιδιωτικές ομάδες της Formula 1 καθώς φέτος συμπληρώνει 24 χρόνια στο σπορ. Το νέο μονοθέσιο φέρει την κωδική ονομασία C35 και θα κάνει το ντεμπούτο του στην πίστα στο δεύτερο και τελευταίο τεστ πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πίστα του Montmelo. Πέρσι η ομάδα κατέλαβε την 8η θέση στο Πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς. Στόχος της φέτος είναι να παρουσιάσει μια σαφώς πιο ανταγωνιστική εικόνα και να αποτελέσει μια από τις μεσαίες δυνάμεις του χώρου.

"Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να βελτιωθούμε. Προφανώς υπάρχει μια συγκεκριμένη θέση που θα θέλαμε να πετύχουμε. Αλλά για αρχή είναι σημαντικό να σταθεροποιηθούμε στο μέσο του γκριντ. Μόνο τότε θα αρχίσουμε να στοχεύουμε σε συγκεκριμένες θέσεις", τόνισε η επικεφαλής της ομάδας, Monisha Kaltenborn.

Στις πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που έγιναν στο Montmelo η ομάδα χρησιμοποίησε το περσινό μονοθέσιο. Το γεγονός ότι το νέο κάνει καθυστερημένα το ντεμπούτο του δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά την ομάδα. «Δεν θα μας πληγώσει τόσο πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής, Mark Smith που ανήκει στο δυναμικό της Sauber από τον Ιούλιο του 2015.


Για τη σχεδίαση του νέου μονοθεσίου το τεχνικό επιτελείο της Sauber εστίασε σε τρία σημεία κλειδιά: την ελαφρώς διαφορετική φιλοσοφία όσον αφορά στο κομμάτι της αεροδυναμικής, την προσαρμογή στις αλλαγές εντός της μονάδας ισχύος και τη μείωση του βάρους.

"Για την εξέλιξη της Sauber C35-Ferrari, αλλάξαμε ελαφρώς την φιλοσοφία για το πως εξελίσσουμε το μονοθέσιο από αεροδυναμικής άποψης. Ακούγεται μικρή αλλαγή, αλλά ο αντίκτυπος στην εξέλιξη του αυτοκινήτου είναι σημαντική", αναφέρει ο Smith και προσθέτει: "Κοιτάζοντας την Sauber C35, θα λέγαμε πως αποτελεί σε σημαντικό βαθμό εξέλιξη του προηγούμενου μονοθεσίου".

Και φέτος το δίδυμο πιλότων που θα ηγηθεί των προσπαθειών της Sauber απαρτίζεται από τους Marcus Ericsson - Felipe Nasr.
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πως θα αλλάξει η Formula 1 το 2017
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πως θα αλλάξει η Formula 1 το 2017
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ