2016-03-03 12:18:23
Φωτογραφία για Μαθητές κάνουν γυμναστική και διάλειμμα... στον δρόμο στο Ηράκλειο!
Aγανακτισμένοι είναι οι γονείς μαθητών του 35ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου αφού... τα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν γυμναστική και διάλειμμα στο δρόμο.

Τέσσερα τμήματα του σχολείου εδώ και αρκετά χρόνια στεγάζονται σε αίθουσες κοντά στο κεντρικό κτίριο του σχολείου οι οποίες δεν διαθέτουν προαύλιο χώρο με τους γονείς να ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου αποφάσισε να προβεί από σήμερα σε κινητοποιήσεις εως ότου δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Καναβάκη τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη στη Λότζια προκειμένου να βρεθεί άμεσα κατάλληλος χώρος για τους μικρούς μαθητές.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αναφέρεται:

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι εδώ και αρκετά χρόνια, τέσσερα τμήματα του 35ου Δημοτικού Σχολείου και συγκεκριμένα τα Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2, στεγάζονται σε αίθουσες-παραρτήματα κοντά στο κεντρικό κτίριο του σχολείου.


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων, να προαυλίζονται αλλά και να κάνουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται ,για την σωματική τους ακεραιότητα και ασφάλεια.

Δεν υπάρχει η παραμικρή σήμανση ούτε και καν οριοθέτηση κάποιου χώρου για τον προαυλισμό των μαθητών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν συνεχώς από διερχόμενα αυτοκίνητα και όχι μόνο.

Παρά τις συνεχείς παραστάσεις μας και ενοχλήσεις προς την Δημοτική Αρχή, δεν έχει δοθεί καμία λύση, τέτοια που να εξασφαλίζει τα αυτονόητα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς .

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, αποφάσισε την αποχή των μαθητών των τμημάτων Ε1,Ε2,ΣΤ1 και ΣΤ2,από τα μαθήματά τους, την προσεχή Πέμπτη 03/03/2016 και Παρασκευή 04/02/2016, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων, για την άμεση λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος, που αντιμετωπίζει το σχολείο μας.

Είναι η πρώτη από μια σειρά κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου να βρεθεί μια ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο μέγα αυτό πρόβλημα και να πάψει επιτέλους το φαινόμενο τα παιδιά του 35ο Δημοτικό Σχολείο να νιώθουν «μετανάστες» μέσα στο ίδιο τους το σχολείο, από την στιγμή που ουδείς από τη Δημοτική αρχή και τους αρμόδιους φορείς δείχνουν να έχουν αντιληφθεί το μέγεθος τους προβλήματος.

Με την «κατάληψη» των παραρτημάτων θέλουμε αφενός μεν να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμοδίους και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τα δεκάδες παιδιά. "
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ