2016-03-03 16:19:12
Φωτογραφία για Λαμία: Έφθασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στις Θερμοπύλες [photos]
Ψάχνουν και νέους χώρους στη Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια Τα δυο πρώτα λεωφορεία με 116 πρόσφυγες έφτασαν στις Θερμοπύλες, λίγο πριν τις 3:00΄ σήμερα το απόγευμα. Είναι οι πρώτοι που θα φιλοξενηθούν στο παλιό ανενεργό ξενοδοχείο "Αίγλη" , το οποίο ανακαινίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Περιφέρεια.

Στο χώρο αυτό μπορούν να φιλοξενηθούν περίπου 200 - 250 άτομα και για αυτό η Περιφέρεια προσπαθεί σε συνεννόηση με τη κεντρική διοίκηση, μήπως διαμορφώσει ακόμα ένα ξενοδοχείο που είναι επίσης ανενεργό και βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για ιατρείο, όπου εθελοντές γιατροί θα εξετάσουν όλα τα παιδιά, αλλά και τους μεγαλύτερους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγεία.

Εκεί είναι επίσης ο Δήμος και οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, που έχουν συγκεντρώσει τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για να δώσουν στους πρόσφυγες.


Ψάχνουν κι άλλους χώρους

Όπως είπε και χθες και ο αρμόδιος υπουργός σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες ο αριθμός των προσφύγων τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί δραματικά, γι αυτό αναζητούνται νέοι χώροι φιλοξενίας τόσο στη Φθιιώτιδα, όσο και άλλες περιοχές της Στερεάς.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι ιδιώτες που διαθέτουν ξενοδοχεία ή άλλα συγκροτήματα στη Φθιώτιδα, να έχουν έρθει σε επαφή με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για να διαθέσουν τα ξενοδοχεία αυτά, ως κέντρα φιλοξενίας για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα το ένα από αυτά, φερεται ότι είναι στο κέντρο της πόλης της Λαμίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και συζητήσεις, από τη στιγμή που διέρρευσε ότι ιδιώτης προσπαθεί να ενοικιάσει συγκρότημα κατοικιών σε πρόσφυγες.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ