2016-03-03 16:44:12
Φωτογραφία για Η διαρκής ιερά συνοδός της Εκκλησίας της Ελλάδος και η «Αποστολή» στο πλευρό των προσφυγών
Μετά από σχετική παρότρυνση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου σήμερα το πρωί... διεκόπη η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και αντιπροσωπεία τεσσάρων Μητροπολιτών με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και την συμμετοχή των Μητροπολιτών Νικαίας κ.κ. Αλεξίου, Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου, Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριου, καθώς επίσης και τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτη επισκέφθηκαν τους χώρους προσωρινής παραμονής των προσφύγων στο Λιμάνι του Πειραιά όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Πρόσφυγες. Την αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μόραλη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη.


Στην διάρκεια της επισκέψεως της στον Πειραιά η Αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και η «Αποστολή» προχώρησαν στην διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής και πακέτων τροφίμων που αναμένεται να ανακουφίσουν σημαντικά την κατάσταση.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η προσφυγική κρίση στην χώρα μας βρέθηκε δίπλα στους Πρόσφυγες τόσο μέσω της «Αποστολής» όσο και των Μητροπόλεων σε όλη την Ελλάδα, υλοποιώντας δεκάδες δράσεις που έχουν σαν στόχο την ανακούφιση τους. Η Εκκλησία θεωρεί παιδιά της όλους τους Πρόσφυγες και θα συνεχίσει να συνδράμει ενεργά και συντονισμένα για την φροντίδα και την ανακούφιση τους. Όπως τονίστηκε πρόσφατα στην διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η Εκκλησία της Ελλάδος θα συνεχίσει να βοηθά συντελώντας στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Το έπραξε συνειδητά σε όλη τη δισχιλιετή πορεία της, το πράττει και σήμερα, και θα συνεχίσει να το πράττει όσο οι περιορισμένοι πόροι της και η μεγάλη καρδιά του ελληνικού Λαού της το επιτρέπουν. Δηλώνει όμως, ότι κατανοούσα τη σχετική θέση της Ελληνικής Πολιτείας, θεωρεί πως το προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί η Ελλάδα, όσο φιλόξενη και αν είναι, να το αντιμετωπίσει μόνη. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, πρώτιστα με την επανεξέταση των αποφάσεων για φράκτες αλλά και με ουσιαστικές προσπάθειες για ανάσχεση των προσφυγικών ροών. Σ’ αυτό το πλαίσιο μάλιστα εντάσσετε και η πρόσφατη επιστολή που εστάλη

προς τον κ. Jean-Claude Juncker, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και Αρχηγούς Εκκλησιών, ώστε από κοινού άνθρωποι με αρμοδιότητα αλλά και κοινωνική επιρροή, να εργασθούν για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος που δημιουργήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. », δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.κ. Γερμανός.

«Η ‘’ΑΠΟΣΤΟΛΗ’’ σε στενή συνεργασία με Μητροπόλεις σε όλη την χώρα υλοποιεί συστηματικά ευρύ φάσμα δράσεων που συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Σημαντικό μέρος της καθημερινότητας και στης στρατηγική μας έχει κατευθυνθεί πλέον στην διαχείριση του συγκεκριμένου προβλήματος και καθημερινά δίνουμε έναν αγώνα προκειμένου να συμβάλουμε με την συμμετοχή μας στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών για την υγιεινή και ασφαλή διαβίωση των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου 37, Ν. Κόσμος (πλατεία Κυνοσάργους), Τ.Κ.: 11743, Τηλ.: 213 0184400,www.mkoapostoli.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ