2016-03-04 04:03:10
Φωτογραφία για Δένδιας: Η κυβέρνηση, μέσα στο πλαίσιο των ιδεοληψιών της εγκατέλειψε τη φύλαξη των συνόρων
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της... Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σήμερα σε συζήτηση για το προσφυγικό και τις πολιτικές εξελίξεις, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Η Ελληνική Δημοκρατία έχει υποχρέωση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας.

· Το φαινόμενο με τα μικρά παιδιά παρατημένα στις πλατείες και στους δρόμους χωρίς καμία κρατική μέριμνα είναι απαράδεκτο για τη χώρα μας.

· Υπάρχουν φαινόμενα άθλιου εμπορίου αυτών των ανθρώπων, δίπλα φυσικά και σε περιπτώσεις αυταπάρνησης και ανθρώπινης προσφοράς.

· Δε νιώθω περήφανος να βλέπω ανθρώπους που βρίσκονται στο έδαφος μας να αφήνονται στο έλεος μόνο των ΜΚΟ. Πρέπει να υπάρξει κρατική φροντίδα.


· Όταν έφυγα από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχα αφήσει το σχέδιο «Ιώνη» για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών έως 100.000 ατόμων, το οποίο δεν εφαρμόσθηκε.

· Εκτός από αυτό, υπήρχε και το Action Plan, που ήταν συμφωνημένο με τους Ευρωπαίους και αφορούσε τους παράνομους μετανάστες.

· Είχαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα, με υπηρεσίες ασύλου και πρώτης υποδοχής για τους πρόσφυγες. Όλα εγκαταλείφθηκαν.

· Μπορούμε να έχουμε έναν πλήρη σχεδιασμό για το τι κάνουμε με τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στην Ελλάδα.

· Πρέπει να υλοποιήσουμε, καταρχάς, σχεδιασμό που ήδη υπάρχει κι αν η κυβέρνηση δεν ξέρει, ας φωνάξει κάποιον που ξέρει.

· Η αντίληψη της κυβέρνησης πως υπάρχει χώρα της οποίας τα σύνορα είναι ανοιχτά και ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα είναι απαράδεκτη αντίληψη.

· Τα θαλάσσια σύνορα μπορούν, μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, της Συνθήκης της Γενεύης και του Πρωτοκόλλου της Ν. Υόρκης, να φυλαχθούν.

· Η κυβέρνηση, μέσα στο πλαίσιο των ιδεοληψιών της εγκατέλειψε τη φύλαξη των συνόρων.

· Όσο ήμουν Υπουργός, ο Έβρος, από ελεύθερης διέλευσης χώρος, καταφέραμε να φυλαχθεί.

· Το «κλείνω τα σύνορα» με το «φυλάσσω τα σύνορα» είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

· Το ότι καταστήσαμε τα Σκόπια ζώνη αμύνης των χωρών της κεντρικής Ευρώπης και εμμέσως οδηγήσαμε στην αναγνώρισή τους με το όνομα «Μακεδονία» από συμμάχους μας στην Ευρώπη είναι μια τεράστια διπλωματική αποτυχία.

· Ο κ. Ερντογάν είναι, επιεικώς, ένας αυταρχικός ηγέτης που δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει σαφείς διεκδικήσεις έναντι της χώρας μας.

· Η Ε.Ε. εμφανίζεται ως επαίτης απέναντι στον κ. Ερντογάν.

· Απαιτείται εθνική συνεννόηση μέσα ένα ρεαλιστικό πλαίσιο. Αυτό απαιτεί να σταματήσει η Αριστερά τις ιδεοληψίες από τις οποίες σήμερα διακατέχεται.

· Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013 δεν ψήφιζε ούτε τις διατάξεις ασύλου στη Βουλή, προκειμένου να φτιάξουμε πολιτική υπηρεσία ασύλου.

· Η Ελλάδα έφτιαξε πολιτική υπηρεσία ασύλου το 2012 κι ανέβασε το δείκτη χορήγησης ασύλου από το 0,2% στο 9% κι η Αριστερά ούτε που ψήφιζε τις διατάξεις.

· Μπορούμε να διαχειριστούμε τον αριθμό των ατόμων που θα παραμείνουν με τη βοήθεια των Ευρωπαίων, οι οποίοι δεν μπορούν να νίπτουν τας χείρας τους.

· Σύμφωνα με τις κοστολογήσεις, χρειαζόμαστε παραπάνω 1,6-1,8 δις για την περίοδο 2016-2020 για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, χρειαζόμαστε άμεση συνεισφορά σε είδη.

· Τον Δεκέμβριο προειδοποίησα τον κ. Μουζάλα πως πάει να γίνει ζημιά με την «Σένγκεν» και μου απάντησε πριν 40 μέρες πως κάνω λάθος και ότι μας δίνουν συγχαρητήρια. Ήταν βαθιά νυχτωμένοι.

· Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για όσα κάνει τώρα η Τουρκία.

· Εγώ δεν είμαι αντι-ΝΑΤΟικός, όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορώ και να μη βλέπω τις παγίδες για την πατρίδα μου.

· Όσοι είναι στην πατρίδα μας έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, εγγυημένα από το ελληνικό Σύνταγμα.

· Υπάρχουν παιδιά στους δρόμους κι αυτά τα παιδιά πρέπει να τραφούν. Θα έρθει χειμώνας και θα πρέπει να πάνε σχολείο. Δεν μπορούμε να νίπτουμε τα χείρας μας και να πούμε ότι θα αφήσουμε τους πρόσφυγες στην Πλατεία Βικτωρίας.

· Η συμβουλή μου είναι στη διάθεση οιουδήποτε. Προέχει το εθνικό συμφέρον.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ