2016-03-04 07:14:13
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την είσοδο στους διεφθαρμένους Αλβανούς...
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες μερικών διεφθαρμένων δικαστών από την Αλβανία, απορρίπτοντας τις αιτήσεις τους για χορήγηση βίζας», δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου, και πρόσθεσε: «Αυτή είναι μόνο η αρχή. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Ο κ. Λου είπε ακόμη πως «η διαφθορά αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης στην Αλβανία. Παίρνουμε τα μέτρα μας σε συνεργασία και με την κοινωνία των πολιτών και τους Αλβανούς ηγέτες». Ο αμερικανός πρέσβης απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, ωστόσο πολλά μέσα ενημέρωσης ανήγγειλαν ότι θα ερευνήσουν και θα δημοσιεύσουν τα ονόματα αυτά.

Το πρόβλημα της διαφθοράς διαβρώνει τη δημόσια ζωή στην Αλβανία με το δικαστικό σύστημα θεωρείται το πιο διεφθαρμένο κομμάτι της. Δεν πάει όμως πίσω και η πολιτική. Μια από τις βασικές κατηγορίες της αντιπολίτευσης εναντίον του πρωθυπουργού Έντι Ραμα είναι ότι έχει «γεμίσει» την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος «με εγκληματίες και ανθρώπους με σκοτεινό παρελθόν». Έως στιγμής τρεις βουλευτές του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος έχουν διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα, για εμπλοκή τους σε υποθέσεις διαφθοράς.


Αλβανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι πριν λίγους μήνες εννέα μέλη του κοινοβουλίου συμπεριλήφθηκαν στη «μαύρη λίστα» των Ηνωμένων Πολιτειών ως συνδεόμενα με το οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα, μια ημέρα μετά την αποκάλυψη,η πρεσβεία των ΗΠΑ ακύρωσε συνάντηση της ομάδας Φιλίας Αλβανίας-ΗΠΑ, επειδή σε αυτήν συμμετείχαν βουλευτές στους οποίους έχει αποδοθεί κατηγορία περί διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι η πάταξη της διαφθοράς αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΕΕ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης της Αλβανίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ