2016-03-04 12:42:36
Φωτογραφία για Τα εγκλήματα της Ειδομένης: Φοροδιαφυγή, απελπισία και πόλεμος για... μια μπανάνα!
Οικονομικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό της Ειδομένης και ευρύτερα στην περιοχή πραγματοποιεί από το πρωί, κλιμάκιο της ΔΟΥ Κιλκίς...

 Ήδη έχει βεβαιώσει παραβάσεις σε δύο καντίνες και έναν οδηγό ταξί για μη έκδοση αποδείξων. Οπως δήλωσε ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κιλκίς Ευάγγελος Ιωαννίδης, κλιμάκιο είχε ξαναβρεθεί στην περιοχή, στα τέλη του 2015, και είχε και τότε καταγράψει παραβάσεις. "Το κράτος δεν απουσιάζει. Θα γίνουν έλεγχοι παντού και στον καταυλισμό αλλά και μέσα στο χωριό της Ειδομένης" τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας

Συνεχίζεται το "μαρτύριο της σταγόνας" στην Ειδομένη καθώς το τελευταίο 24ωρο, οι αρχές της γειτονικής χώρας, επέτρεψαν τη διέλευση από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, σε μόλις 320 πρόσφυγες. Μετά τη χθεσινή νεροποντή, ο καταυλισμός, που έχει κατακλυσθεί από περισσότερους από 12.000 ανθρώπους, έχει μετατραπεί σε απέραντο βαλτότοπο, με παιδιά να παίζουν στην λάσπη και να προσπαθούν να στεγνώσουν και να ζεσταθούν σε μικρές εστίες φωτιάς. Πάντως, αυτή την ώρα, η ουδέτερη ζώνη είναι κλειστή.


 

Τη νύχτα μοιράστηκαν στους πρόσφυγες κάποια αδιάβροχα, που δεν έφτασαν ωστόσο για όλους. Οι περίπου 100 άνθρωποι που παρέμειναν, παρά την κακοκαιρία, στην πλατεία Βικτωρίας προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο κάτω από μια τέντα, ένα δέντρο ή στις εισόδους των πολυκατοικιών, ωστόσο δεν ήταν λίγοι αυτοί που έμειναν στον κέντρο της πλατείας.

Αρκετοί μετανάστες έφυγαν χθες με λεωφορεία για το Ελληνικό, ενώ και κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και σήμερα. Το αδιαχώρητο επικρατεί στους σταθμούς επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά, όπου στεγάζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά με πλοία από τα νησιά...
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ