2016-03-05 13:27:10
Φωτογραφία για Υπό εξέλιξη το νέο μοτέρ της Mercedes-AMG A 45
Αλλά τι θα συμβεί με τον κινητήρα της επόμενης γενεάς της Mercedes AMG A45; Μάλλον θα πρέπει να ξανανοίξουμε το κεφάλαιο ισχύος, διότι η καταδίωξη της μέγιστης ιπποδύναμης από τους ανταγωνιστές της είναι και προβλέπεται να συνεχιστεί απηνής.  

Η κατηγορία των εκρηκτικών κόμπακτ χάτσμπακ έχει λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας τα τελευταία χρόνια. Το νέο Audi RS3 (367 PS), το πρόσφατο νέο Ford Focus RS (250 PS) και το επερχόμενο Volkswagen Golf R 400 (408 PS) δίνουν το μέτρο για το πού βρίσκονται και πού μπορούν να φτάσουν αυτά τα αυτοκίνητα.

Η Mercedes-AMG A 45 που ντεμπουτάρησε το 2013 εξακολουθεί να είναι το ισχυρότερο hot hatch σήμερα. Στέμμα που διατήρησε ύστερα από την πρόσφατη αναβάθμιση του δίλιτρου μοτέρ της κατά 21 άλογα, φτάνοντας 381 άλογα που περνούν και στους τέσσερις τροχούς. Όπως εξήγησε όμως ο Tobias Moers στην Έκθεση της Γενεύης, ο σημερινός δίλιτρος τούρμπο έχει αγγίξει το όριό του, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι βρίσκεται υπό εξέλιξη ένας νέος κινητήρας που θα αποδίδει πάνω από 400 άλογα.


«Χρειάζεται να αυξήσουμε την ισχύ, χρειάζεται να αυξήσουμε τη ροπή χρειάζεται να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τα δυναμικά χαρακτηριστικά της υφιστάμενης A 45. Εξάλλου αυτός παραμένει πάντα ο στόχος», δήλωσε ο Moers.

Θα παραμείνει όμως η Α 45 το πιο ισχυρό και ταχύ χάτσμπακ στον κόσμο; Διότι μπορεί, όπως είπε Moers, η προσεχής Α45 να ξεπεράσει τα 400 άλογα, αλλά πόσο αρκετό είναι αυτό έτσι ώστε να παραμένει η αδιαφιλονίκητα ισχυρότερη;

«Χρειάζεται να συνεχίσουμε να φροντίζουμε αδιαμφισβήτητα τις επιδόσεις μας στην ευθεία, αλλά θεωρώ ότι το να διαθέτουμε ένα ισορροπημένο σύνολο είναι πιο σημαντικό από τα έχουμε δέκα άλογα παραπάνω από τους ανταγωνιστές μας», συνέχισε ο Moers.

«Υποκείμεθα συχνά σε σύγκριση στη Γερμανία με τον κύριο ανταγωνιστή μας, το Audi RS3, και είμαστε ταχύτεροι στην πίστα, αλλά κάποιες φορές χάνουμε στην ευθεία».

«Αλλά αυτό είναι ωραίο από τη δική μου σκοπιά και μου κάνει καλό, καθώς η AMG είναι γνωστή πρώτα απ’ όλα για την ταχύτητά της στην ευθεία και όχι για τις επιδόσεις της στην πίστα. Οπότε κάνουμε στροφή 180 μοιρών για τη φίρμα».

Ο Moers επιβεβαίωσε ότι το νέο μοτέρ θα παραμείνει σε χωρητικότητα στα δύο λίτρα και παρόλο που ο ίδιος δεν θα το πει ποτέ, ο νέος κινητήρας θα μπορούσε να βρίσκεται μόλις δύο χρόνια μακριά από το λανσάρισμά του, αν βασιστούμε στον κύκλο ζωής της A-Class.

«Ειλικρινά, δεν είναι δα και μυστικό, οι 381 PS είναι το όριο για το υπάρχον μοτέρ. Όσον αφορά τις απαιτήσεις αντοχής των κινητήρων της Mercedes-Benz, αυτό είναι το τέλος της εξέλιξής του», εξήγησε.

Και καθώς ο στόχος είναι ακόμη περισσότερη δύναμη, ο Moers αντέταξε την ανάγκη για περισσότερη ροπή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο επόμενος κινητήρας δεν θα ήταν απίθανο να φτάσει τα 51 kgm από τα 48,4 που είναι σήμερα.

Μολονότι ο επικεφαλής της Mercedes-AMG επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι ήταν «συνεπαρμένος» με την προοπτική να φτιάξει θηριώδη υβριδικά σπορ μοντέλα AMG στο μέλλον, η νέα AMG A 45 είναι απίθανο να διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης για να ανέβει σε νέο επίπεδο επιδόσεων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ