2012-05-13 02:29:04
Φωτογραφία για «Δώστε χρόνο στην Ελλάδα»
«Εάν η Αθήνα χρειάζεται χρόνο για το σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να της τον δώσουμε», οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να «κουνούν το δάκτυλο στους Έλληνες αλλά να τους αφήσουν να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επέμβει «στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών κομμάτων».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Eurogroup απέρριψε το ενδεχόμενο της ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη, τονίζοντας πάντως πως «εξίσου άχρηστη λύση θα ήταν η πλήρης αναστροφή της Ελλάδας από το πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί», όμως είπε ότι δεν θα έβλεπε κατ' αρχήν αρνητικά να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων, κάτι που αν χρειαστεί θα έπρεπε να αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν στην Ελλάδα δινόταν, για παράδειγμα, ένα έτος παραπάνω για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί, αλλά αυτό πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο... θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα αφού σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επικοινωνία Παπούλια - Ρομπάι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επικοινωνία Παπούλια - Ρομπάι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ