2016-03-19 18:11:08
Φωτογραφία για Ιωάννινα: Αύριο οι πρώτοι πρόσφυγες στον Κατσικά [video]
Αύριο αναμένεται να φτάσει ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Οπως δήλωσε στο epirus-tv-news, o ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ιωαννίνων Γ. Στέφος ,αύριο και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες , το κέντρο αναμένεται να υποδεχθεί μέχρι 500 Σύρους πρόσφυγες ,ενώ στον συγκεκριμένο χώρο σύμφωνα με κεντρική απόφαση πρόκειται φιλοξενηθούν 1000 άτομα.

Ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκας, τόνισε πως είναι σαφές ότι στην υπόθεση της φιλοξενίας των προσφύγων το «γενικό πρόσταγμα» και τον καθοριστικό ρόλο τον έχει το Υπουργείο Άμυνας και ο Στρατός και πως ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, των εθελοντικών οργανώσεων και της κοινωνίας, είναι να βοηθήσουν όσο μπορούνε.

Ως προς την τοπική κοινωνία είναι σαφής  η διάθεση τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και της αυτοδιοίκησης και των εθελοντών να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην ανακούφιση του δράματος που ζούν οι πρόσφυγες.

Με την άφιξη των πρώτων ομάδων προσφύγων  στον Κατσικά, το συντονιστικό κέντρο του στρατού θα ενημερώνει για τις ανάγκες του καταυλισμού και το συντονιστικό κέντρο του Δήμου και των εθελοντών θα ανταποκρίνεται σε αυτές όπου μπορεί, είτε διαθέτοντας οργανωμένα την υλική βοήθεια, είτε το ανθρώπινο δυναμικό,υογραμμίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ