2016-03-25 14:33:27
Φωτογραφία για 25η Μαρτίου: Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου για προσφυγικό και 'παντιέρα' Λεβέντη
Μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλώντας παράλληλα για κοινή δράση των Ελλήνων απέναντι στις προκλήσεις του καιρού, με αίσθημα συνευθύνης.

Η Ε.Ε. "οφείλει να σεβασθεί στο ακέραιο τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της και να συμπεριφερθεί ως προς το Προσφυγικό ζήτημα σύμφωνα με τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό, απομονώνοντας, εν ανάγκη και με την επιβολή κυρώσεων, τις ακραίες εκείνες επιλογές Εταίρων που διακατέχονται από αντιανθρωπιστικά και αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία ουδόλως συμβιβάζονται με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη", τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμα του από την πλατεία Συντάγματος όπου βρέθηκε για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Για ενότητα και ομοψυχία έκαναν άλλωστε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.


"Σήμερα τιμούμε τους αγώνες για την εθνική μας απελευθέρωση. Τιμούμε όμως και τους αγώνες τους διαχρονικούς για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Σήμερα αγώνας για την ελευθερία είναι αγώνας για την αλληλεγγύη, αγώνας για την ελευθερία από την φτώχεια, την ανέχεια, τις ανισότητες και τις αδικίες. Είναι διαρκής αγώνας για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο", δήλωσε αναλυτικά ο Γιάννης Δραγασάκης.

Το μήνυμα Μητσοτάκη: "Σήμερα τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για την δικαιοσύνη για την οικονομική προκοπή. Σήμερα επίσης γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μία ημέρα σπουδαία για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος. Χρόνια πολλά σε όλους".

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος εξήρε τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας και δήλωσε πως το προσφυγικό δράμα πρέπει να τελειώσει άμεσα, με αποφάσεις της Ε.Ε. που πρέπει αντιστοίχως, να γίνουν από όλους σεβαστές.

Αναλυτικά δήλωσε:

"Θέλω να συγχαρώ δημόσια τις ένοπλες δυνάμεις μας για το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και τη συνεχή προσφορά προς το Έθνος. Σήμερα ο ελληνικός λαός, ακόμα και μέσα στη βροχή ήταν εδώ για να χειροκροτήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις τις χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση. Να διασφαλίσουν την Εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακμαιότητα της χώρας. Είναι έτοιμες να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο που το Έθνος έχει υποχρέωση και έχει κατά παράδοση προσφέρει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις τις χώρας, όχι απλώς είναι έτοιμες αλλά διασφαλίζουν και τη Δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό έργο, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον ανθρώπινο πόνο. Η Ελλάδα δίδαξε και τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία, αλλά δίδαξε παράλληλα και τις ανθρώπινες αξίες".

Τέλος, από τη δική του μεριά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ανέφερε πως το κόμμα του θα συνεχίσει τον αγώνα του "κόντρα στο πετσόκομμα των συντάξεων και μισθών".

"Για την αξία των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων δεν αμφέβαλλα ποτέ. Όμως οι παρελάσεις δεν πρέπει να είναι φύλο συκής και πίσω από εκεί να κρύβεται η ανικανότητα της κυβέρνησης και η πρόθεση της να κόψει μισθούς και συντάξεις. Η Ένωση Κεντρώων δεν θα το επιτρέψει", είπε ο Βασίλης Λεβέντης.
news247.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ