2016-03-25 14:55:30
Φωτογραφία για Die Welt: Έκρηξη βίας στην Ειδομένη...
Για έκρηξη βίας στην Ειδομένη προειδοποιεί σε νέο δημοσίευμά της για την προσφυγική κρίση η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυμφορήσει την κατάσταση στα σύνορα, ωστόσο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να αποχωρήσουν, παρά το γεγονός ότι τα σύνορα είναι κλειστά.

Στην είσοδο του καταυλισμού βρίσκονται από το πρωί περίπου είκοσι λεωφορεία, προκειμένου να επιβιβαστούν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να φύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να μεταφερθούν περίπου 1.000 άτομα στην Πιερία και την Ημαθία και αυτή τη στιγμή γίνεται ενημέρωση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) προκειμένου να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι.

Την ίδια ώρα, ομάδα προσφύγων παραμένει πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν.


Όλα αυτά ενώ η Βουλγαρία δηλώνει έτοιμη να χτίσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, φοβούμενη την εισροή μαζικών προσφυγικών ροών, λόγω του κλεισίματος της Βαλκανικής Οδού.

«Η κύρια απειλή προέρχεται από τα ελληνικά σύνορα», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, προσθέτοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας τους τελευταίους μήνες».

«Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε εμπόδια, εάν χρειαστεί», ξεκαθάρισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι τελείως αφύλακτα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ