2016-03-29 01:00:27
Φωτογραφία για Η περίεργη...σχέση του Στέλιου Μανωλά με το Ισραήλ!
Η Εθνική ομάδα το βράδυ της Τετάρτης 28 Μαρτίου 1990 αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση την ομάδα του Ισραήλ. Ο Στέλιος Μανωλάς ήταν ένας από τους ελάχιστους που έβγαλαν όλο το 90λεπτο και οι δοκιμές του Αντώνη Γεωργιάδη φάνηκε πως δεν αφορούσαν τον κορμό της ομάδας, αφού ο Γιώργος Πλίτσης στο τέρμα, ο Γιάννης Καλιτζάκης με τον Στέλιο Μανωλά στα στόπερ και οι Γιώτης Τσαλουχίδης - Νίκος Τσιαντάκης στα χαφ δεν βγήκαν από το γήπεδο ως αλλαγή. Ο Στέλιος Μανωλάς ήταν εκείνος που πήρε τον ρόλο του σκόρερ σε αυτή την αναμέτρηση, σημείωσε τα δύο γκολ της Ελλάδας και μάλιστα με εντελώς περίεργους τρόπους... Στο 64ο λεπτό έκανε άμυνα ψηλά προς την περιοχή του Ισραήλ, είχε την μπάλα στα πόδια του και χωρίς στήριγμα δίπλα του δοκίμασε ένα σουτ απελπησίας σχεδόν 30 μέτρα μακριά από το τέρμα του Ασαγιάγκ. Η περίεργη τροχιά της μπάλας και το ότι δεν περίμενε σουτ από τέτοια απόσταση αιφνιδίασαν τον τερματοφύλακα του Ισραήλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.


Στο 76ο λεπτό ο Σινάι δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και στα πόδια του Νίκου Καραγεωργίου και κατέληξε στα δίχτυα για την ισοφάριση. Μόλις στην επόμενη φάση η μονομαχία στην περιοχή του Τσιαντάκη με τον Μπάλμπουλ χρεώθηκε πέναλτι από τον διαιτητή της αναμέτρησης Βασίλη Νικάκη. Ο Μανωλάς πήρε θέση για την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Ασαγιάγκ έδιωξε με τέτοιο τρόπο ώστε η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον Μανωλά και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 2-1. Το παράδοξο είναι πως ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ σημείωσε συνολικά έξι γκολ με τα χρώματα της εθνικής ομάδας και τα μισά από αυτά ήταν με αντίπαλο το Ισραήλ. Το πρώτο του ήταν στις 9 Οκτωβρίου 1984 πάλι στο ΟΑΚΑ σε φιλική αναμέτρηση με το Ισραήλ που τελείωσε 2-2 και με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έγραψε το τελικό σκορ. Είχε μπει αλλαγή μόλις τέσσερα λεπτά νωρίτερα στη θέση του Νίκου Βαμβακούλα. Εκείνο ήταν και το παρθενικό του γκολ με τα χρώματα της Ελλάδας. 

Πηγή: oldfootball.gr

Η Εθνική ομάδα το βράδυ της Τετάρτης 28 Μαρτίου 1990 αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση την ομάδα του Ισραήλ. Ο Στέλιος Μανωλάς ήταν ένας από τους ελάχιστους που έβγαλαν όλο το 90λεπτο και οι δοκιμές του Αντώνη Γεωργιάδη φάνηκε πως δεν αφορούσαν τον κορμό της ομάδας, αφού ο Γιώργος Πλίτσης στο τέρμα, ο Γιάννης Καλιτζάκης με τον Στέλιο Μανωλά στα στόπερ και οι Γιώτης Τσαλουχίδης - Νίκος Τσιαντάκης στα χαφ δεν βγήκαν από το γήπεδο ως αλλαγή.

Διαβάστε Περισσότερα: http://oldfootball.gr/index.php/sansimera/item/118-i-periergi-sxesi-manola-israil

Copyright 2016
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ