2016-04-04 18:24:00
Φωτογραφία για Μάθε τι κρύβουν τα όνειρά σου.
Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται. Ακόμα και αυτοί που δε θυμούνται τα όνειρά τους. Άλλοι πάλι τα θυμούνται και ίσως αναρωτιούνται γιατί να βλέπουν συνέχεια το ίδιο όνειρο ή τί μπορεί να σημαίνουν τα όνειρά τους. Γιατί ονειρευόμαστε και τί κρύβουν τα όνειρά μας;

Βλέπουν όνειρα όλοι;

Κι όμως βλέπουν όνειρα όλοι. Τα όνειρα είναι μια φυσική διαδικασία του ανθρώπινου οργανισμού για να επεξεργάζεται τις εμπειρίες που λαμβάνει μέσα στη μέρα, το άγχος και τους φόβους του. Απλώς άλλοι τα θυμούνται και άλλοι έχουν δυσκολία στο να ανακτήσουν αυτή τη “βραδινή εμπειρία”.

Τι σημαίνουν οι εφιάλτες;

Όταν βλέπεις εφιάλτη δε σημαίνει πως κάτι κακό θα συμβεί. Είναι ένας τρόπος να σου δείξει ο εαυτός σου πως φοβάσαι κάτι και με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να το εκτονώσει. Επίσης, μπορεί να είναι ένα καμπανάκι που σου λέει πως πρέπει να αντιμετωπίσεις ό,τι θάβεις μέσα σου και πολλές φορές μπορεί να σου δείξει και τον τρόπο να αντιμετωπίσεις ένα φόβο σου.


Γιατί πολλές φορές αυτά που συμβαίνουν στα όνειρα δεν έχουν λογική;

Γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ένα ον που λειτουργεί μόνο με τη λογική του, αλλά λειτουργεί και σκέφτεται πολύπλοκα. Αλλιώς, θα ζούσαμε σαν ρομπότ και θα μας ήταν πολύ εύκολο, ακολουθώντας μόνο τη λογική, να κάνουμε τα πάντα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θα ήταν μόλις έβλεπες ότι έχεις πάρει κιλά, αυτόματα να άρχιζες αυστηρή δίαιτα, αφού αυτό θα επέβαλε η λογική μας για να αδυνατίσεις. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Έτσι και στα όνειρα μπορεί να βλέπεις ότι πετάς, το σπίτι σου διαφορετικό ή οικεία πρόσωπα να μοιάζουν τελείως διαφορετικά.

Πόσο συχνά ονειρεύομαι;

Κάθε βράδυ! Και μάλιστα ενδεχομένως πολλές φορές κάθε βράδυ, ανάλογα με τη φάση του ύπνου. Τα πιο ζωηρά όνειρα τα βλέπουμε στη φάση του ύπνου που λέγεται REM.

Ποιοί είναι οι πιο συχνοί μύθοι για τα όνειρα;

Ο πιο συχνός μύθος είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δεν βλέπουν όνειρα ποτέ, που όπως και προηγουμένως όλοι βλέπουν όνειρα κάθε βράδυ. Επίσης, ένας άλλος μύθος είναι ο φόβος κάποιων ανθρώπων πως ό,τι δουν στον ύπνο τους θα συμβεί και στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση για κανένα από τα δύο. Ειδικά για το κομμάτι της πρόβλεψης, τα όνειρα δεν κρύβουν μαγικές ιδιότητες να προβλέπουν το μέλλον.

Τί πρέπει να προσέξω στα όνειρα;

Αυτό που πρέπει να κρατήσεις από τα όνειρά σου είναι τί συναισθήματα ένιωσες, ποιά πρόσωπα είδες και τί σχέση έχεις με αυτά τα πρόσωπο και κυρίως να μην προσπαθείς να τα αναλύσεις σύμφωνα με Ονειροκρίτες, γιατί δεν είναι δυνατόν κάθε άνθρωπος που βλέπει το ίδιο πράγμα τον ύπνο του να το βλέπει για τον ίδιο λόγο. Δε σημαίνει ότι όποιος βλέπει ψάρι στον ύπνο του θα τον βρει κάποια λαχτάρα γιατί πολύ απλά μπορεί άλλος να το βλέπει γιατί φοβάται τη θάλασσα, άλλος γιατί θα έφαγε ψάρι και υπάρχουν χίλιοι δύο λόγοι ακόμα.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ