2016-04-07 12:42:22
Φωτογραφία για Καταψήφισαν οι Ολλανδοί-Αρχή του τέλους για την ενωμένη Ευρώπη...
Μπορεί πριν καμιά δεκαριά χρόνια η Ενωμένη Ευρώπη να την γλίτωσε όταν οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί απέρριψαν αρχικά το Ευρωσύνταγμα, αλλά σήμερα με το Brexit προ των πυλών και τους Ολλανδούς να καταψηφίζουν χθες τη συμφωνία ΕΕ-Ουκρανίας, φαίνεται πως βρισκόμαστε μπροστά στη ναρχή του τέλους για την ΕΕ.

Ενώ ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στην Ολλανδία, αλλά με μικρή προσέλευση που έφτασε μόλις το 32,2%, σε ένα έθνος 17 εκατομμυρίων τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Ολλανδία έχουν ως εξής: 61,1% απέρριψε το σύμφωνο της ΕΕ-Ουκρανίας, ενώ μόλις το 38,1% ψήφισε υπερ Οι υπόλοιπες ψήφοι ήταν λευκά ή άκυρα.

Ο αντισλαμιστής ευρωσκεπτικιστής δεξιός πολιτικός Geert Wilders έγραψε: “Μοιάζει σαν ο ολλανδικός λαός να είπε ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή ελίτ και ΟΧΙ στη συνθήκη με την Ουκρανία.”

Είπε ακόμη ότι αυτό ήταν «η αρχή του τέλους της ΕΕ».

Η ψηφοφορία επιββαίωσε μια βαθιά ριζωμένη δυσπιστία για τη θέση της Ολλανδίας στην Ευρώπη. Το μη δεσμευτικό αυτό δημοψήφισμα ήρθε σε διάστημα λιγότερο από τρεις μήνες πριν οι Βρετανοί πολίτες αποφασίσουν σε δικό τους δημοψήφισμα για το αν θα φύγουν τελείως από την ΕΕ.

Η Ολλανδία είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, ένα έθνος συναλλαγών που επωφελείται από την εσωτερική αγορά της, αλλά παραδόξως και ένα φυτώριο ευρωσκεπτικισμού που απέρριψε ο προτεινόμενο ευρω-σύνταγμα σε ένα δημοψήφισμα το 2005.

Ακριβώς τι θα συμβεί με τη συμφωνία παραμένει πλέον ασαφές….
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ