2016-04-12 06:07:40
Φωτογραφία για Γιατί αντιδρούν οι διαμεσολαβούντες στο νέο κανονισμό συμπεριφοράς που ετοιμάζει η Τράπεζα της Ελλάδος;
Σύμφωνα με πληροφορίες... του nextdeal.gr οι διαμεσολαβούντες μέσω των συλλογικών τους φορέων αισθάνονται ότι αδικούνται από τον νέο κανονισμό συμπεριφοράς που έχει δώσει σε διαβούλευση ηΤράπεζα της Ελλάδος, καθώς στο κεφάλαιο IV «εντολοδόχοι είσπραξης…» δεν περιλαμβάνεται πλέον η σύμβαση ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και το ελάχιστο περιεχόμενο αυτής που ήταν μεταξύ άλλων και ο κανονισμός πωλήσεων.

Με την τροποποίηση αυτή οι διαμεσολαβούντες αισθάνονται ότι οι εταιρείες δεν δεσμεύονται από τίποτα προκειμένου να αλλάζουν κατά το δοκούν τις συμβάσεις με τους συνδεδεμένους ασφαλιστές, χωρίς κάποια αρνητική επίπτωση για τις ίδιες.

Αν η αναφορά στον κανονισμό πωλήσεων αφαιρεθεί τότε τα εμπορικά δικαιώματα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή καταστρατηγούνται με ευκολία, τονίζουν οι διαμεσολαβητές.

Να σημειωθεί ότι για την αλλαγή αυτή η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος δεν έκανε κανένα σχόλιο καθώς θεωρεί ότι δεν την αφορά.

Ωστόσο η ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία όλων των πλευρών.Ασφαλιστές με «κουτσουρεμένα» δικαιώματα προφανώς και δεν βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη της αγοράς.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ