2012-05-13 23:24:54
Φωτογραφία για Επανήλθε στην κορυφή ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ, χάρη σε γκολ των Τοτσέ και Κλέιτον στο 2ο ημίχρονο, και επανήλθε στην κορυφή των πλέι οφ, αφήνοντας ένα βαθμό πίσω το "δικέφαλο".

Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ και ανέκτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, οι "πράσινοι" ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και με τους Τοτσέ και Κλέιτον έφτασαν στο τρίποντο.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Δημήτριος Γούκος (Ηπείρου), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Καραγκούνης (68' Κατσουράνης), Ζέκα, Κουίνσι (75' Κλέιτον), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (85' Βιτόλο)

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο (46' Αποστολόπουλος), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ (68' Ίβιτς), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (68' Νιμανί), Αθανασιάδης


Σκόρερ: 62' Τοτσέ, 86' Κλέιτον

Κίτρινες κάρτες: Σαριέγκι, Σιμάο / Ίβιτς

Ανασκόπηση αγώνα

Ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της φετινής Superleague ήταν το πρώτο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες δεν έδειξαν νεύρο και πάθος να διεκδικήσουν τη νίκη, κάνοντας ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Αμφότερες οι ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, αλλά οι Καραγκούνης, Φωτάκης και Γεωργιάδης δεν βρήκαν στόχο απέναντι στους Χαλκιά και Καρνέζη.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όπου ο Παναθηναϊκός πίεζε για να φτάσει στο γκολ, αλλά χωρίς να προβληματίσει ουσιαστικά την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, στο 62ο λεπτό, από ωραία σέντρα του Κουίνσι από αριστερά, ο Τοτσέ πετάχτηκε την κατάλληλη στιγμή ανάμεσα από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του "δικεφάλου" και με προβολή πέτυχε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά το πλασέ του Αθανασιάδη μετά τη σέντρα του Σαλπιγγίδη, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη. Στο 72ο λεπτό, ο Φωτάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καντέ και δικαίως ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Γιάχος δεν καταλόγισε τίποτα, αφήνοντας τη φάση να εξελιχθεί.

Τελικά, στο 86ο λεπτό ο Παναθηναϊκός "κλείδωσε" τη νίκη, με τον Ζέκα να κάνει επέλαση από δεξιά, να γυρίζει την μπάλα προς τον Κλέιτον, ο οποίος κοντρόλαρε αμέσως και με εξαιρετικό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Χαλκιά για το 2-0.

Μάλιστα, ένα λεπτό πριν το φινάλε, οι "πράσινοι" θα μπορούσαν να φτάσουν και στο 3-0, αλλά ο Χαλκιάς απέκρουσε με τα πόδια στο τετ-α-τετ με τον Ζέκα.

Ο MVP της αναμέτρησης

Μπορεί ο Τοτσέ να μην ξεχώρισε με την απόδοσή του, αλλά ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Ο αδύναμος κρίκος

Το κάκιστο θέαμα του 1ου ημιχρόνου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι φίλαθλοι, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αποδοκίμασαν τους παίκτες των δύο ομάδων γι' αυτό που έβλεπαν.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ