2016-05-17 09:59:32
Φωτογραφία για Apple και πετρέλαιο έφεραν χαμόγελα στη Wall Street
Κοντά στα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν... σήμερα το ράλι των τιμών του αργού και το άλμα της Apple, επισκιάζοντας έτσι τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα.

Τα κέρδη έρχονται έπειτα από τρεις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών για τους αμερικανικούς δείκτες εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας για τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα για τις επενδύσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, επαναφέροντας στο προσκήνιο τον προβληματισμό για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, με τον δείκτη επιχειρηματικών συνθηκών Empire State να σημειώνει βουτιά το Μάιο στις -9 μονάδες από 9,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.


Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 175,39 μονάδες (1,00%) κλείνοντας στις 17.710,71 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 57,78 μονάδων (1,23%) φτάνοντας τις 4.775,46 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 20,05 μονάδες (0,98%) κλείνοντας στις 2.066,66 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 26 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και μόλις 4 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Apple κλείνοντας στα 93,88 δολ. με άνοδο 3,36 δολ. ή σε ποσοστό 3,71% μετά την ανακοίνωση της Berkshire Hathaway ότι απέκτησε και νέο μερίδιο στον τεχνολογικό κολοσσό. Ακολούθησαν η DuPont με κλείσιμο στα 64,34 δολ. με άνοδο 2,27% και η Home Depot στα 135,34 δολ. με άνοδο 1,66%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Travelers (-0,38%), η Nike (-0,30%) και η Walt Disney (-0,16%) Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Ο κλάδος της ενέργειας πρωταγωνίστησε στην άνοδο καθώς οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν σήμερα να σημειώνουν ράλι. Το αμερικανικό συμβόλαιο με άλμα 3,3% έκλεισε στα 47,72 δολ. το βαρέλι στον "απόηχο" των αισιόδοξων εκτιμήσεων της Goldman Sachs η οποία, σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, προειδοποιεί ότι η αγορά του "μαύρου χρυσού" έχει καταστεί ελλειμματική.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχώρισε σήμερα η Anacor Pharmaceuticals, η οποία σημείωσε άλμα 57% μετά το "πράσινο φως" για την εξαγορά της από την Pfizer, σε μία συμφωνία ύψους 5,2 δισ. δολαρίων.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε η μετοχή της Berkshire Hathaway μετά από δημοσίευμα του CNBC πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Warren Buffett έχει προσφερθεί να βοηθήσει τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Dan Gilbert στην προσπάθειά του να αποκτήσει την Yahoo (+2,7%).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ