2016-05-20 11:54:08
Φωτογραφία για Καθηγήτρια και οι μαθητές της μάζεψαν χρήματα, τραβώντας φωτογραφίες, για τα παιδιά της Αφρικής ...
Πριν από περίπου 2 χρόνια είχε πάει να διδάξει εθελοντικά στην Αφρική. Είναι η Αναστασία Μπεζεριάνου, Καθηγήτρια Αγγλικών από τα Καμίνια.

Από τότε που γύρισε, έχει παρακινήσει και άλλες φορές τους μαθητές της να βοηθήσουν όσο μπορούν τα παιδιά εκεί. Πέρσι, μάζεψαν ρούχα καθώς και χρήματα, σε μια προσπάθεια που έκανε ο Οργανισμός των εθελοντών για να αγοραστούν βιβλία.

Πριν ένα μήνα περίπου, η δραστήρια Καθηγήτρια, σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με φωτογραφίες. Το σκεπτικό ήταν το εξής: Θα έβγαζε τους μαθητές της μερικές φωτογραφίες και μετά θα τις αγόραζαν με ένα συμβολικό ποσό, 0.50 ή 1 ευρώ τη μια. Έτσι και έγινε!

Εκτός από τους μαθητές, φωτογραφήθηκε και η ομάδα χορού Ι.Χ.Ν.Ο.Σ. με πρωτοβουλία της Χριστίνας Παναγιωτοπούλου, δασκάλας χορού και χορογράφου της ομάδας.

Τελικά, από αυτή την πρωτοβουλία συγκεντρώθηκαν 250 ευρώ.

Ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο, αφού τα 250 ευρώ είναι περίπου 2700 kwacha και ο μέσος κάτοικος της περιοχής εκεί, ζει με λιγότερα από 10 kwacha την ημέρα, δηλαδή με λιγότερο από 1 ευρώ!


Τα χρήματα εστάλησαν μέσω του προγράμματος «AfricanImpact», που οργανώνουν εθελοντικές δράσεις πάνω στην παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό, και τα κοινωνικά έργα.

Τα λεφτά ζητήθηκε από την Αχαιή καθηγήτρια να πάνε συγκεκριμένα στο Livingstone στο σχολείο Linda'sCommunityschool, επειδή εκεί είχε πάει και η ίδια. Συμπωματικά, αυτές τις μέρες ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με τίτλο «GirlImpactPrograme», που σκοπό έχει να βοηθήσει τα κορίτσια του σχολείου να αναλάβουν πρωτοβουλίες πάνω σε διάφορους τομείς. Σαν μέρος του προγράμματος ήταν και η δημιουργία ενός κήπου στο σχολείο που θα βοηθούσε τα παιδιά να μάθουν να καλλιεργούν. αλλά κυρίως αυτός ο κήπος θα παρείχε στα παιδιά φαγητό. Τα χρήματα λοιπόν θα αξιοποιηθούν για την αγορά σπόρων και σιμιγδάλι αραβοσίτου, ένα είδος αλευριού που χρησιμοποιούν για να κάνουν χυλό.

Η Αναστασία Μπεζεριάνου, με παιδάκι από την Ζάμπια κατά την εθελοντική εργασία της εκεί
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ