2016-05-28 13:26:16
Φωτογραφία για Κύπρος: «Ωρολογιακή βόμβα» στα αεροδρόμια λόγω διαφορών στα εργασιακά
Κρίσιμες μέρες για την ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων θα είναι οι επόμενες, λόγω των εξελίξεων στην υποβόσκουσα αντιπαράθεση μεταξύ των συντεχνιών και των εταιρειών υπηρεσιών εδάφους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Το ενδεχόμενο απεργιακών μέτρων εντός των αμέσως επόμενων ημερών είναι πολύ σοβαρό, ενώ το θέμα περιπλέκεται και από τον νόμο, που κατατάσσει σε ποινικό αδίκημα την απεργία στα αεροδρόμια πέραν των επιτρεπόμενων ελάχιστων μέτρων διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα, η εργοδοτική πλευρά -οι εταιρείες Swissport και LGS- θα καταβάλουν μισθοδοσία με βάση την πρότασή τους, κάτι που έχει χαρακτηριστεί ως αιτία πολέμου από τις συντεχνίες.

Τον περασμένο μήνα, υπήρξε η ίδια εικόνα και επειδή απειλείτο να κλείσουν τα αεροδρόμια τις μέρες του Πάσχα, επενέβη η υπουργός Εργασίας και ζήτησε από την εργοδοτική πλευρά να διατηρήσει για ακόμα ένα μήνα τις πληρωμές ως γίνονται το τελευταίο διάστημα, συγκαλώντας έκτακτη συνάντηση μεταξύ των πλευρών.

Η εργοδοτική πλευρά υποχώρησε, τονίζοντας ότι αυτό γίνεται για τελευταία φορά, αφού θεωρεί ότι μένει σοβαρά εκτεθειμένη οικονομικά. Όμως, η πλευρά των συντεχνιών δεν παρουσιάστηκε στη συνάντηση με την υπουργό, αφού ενημέρωσε ότι δεν κρίνει ότι υπήρχε θέμα για συζήτηση και η κατάσταση έμεινε σε εκκρεμότητα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ