2016-06-14 22:41:04
Φωτογραφία για ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 2ο Piraeus Sports Camp!
Το Camp που έχει την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι δωρεάν για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων.

Ο Δήμος Πειραιά και ο ΟΠΑΝ έχοντας την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός διοργανώνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου το "2ο Piraeus Sports Camp" το οποίο απευθύνεται στα παιδιά των Δημοτικών σχολείων με την συμμετοχή τους να είναι δωρεάν!

Με το σύνθημα «Φέρνουμε τον αθλητισμό στις γειτονιές», η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Νίκος Γέμελος και ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος, παρουσίασαν το Piraeus Sports Camp σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το 2ο Piraeus Sports Camp ξεκινάει στις 21 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου. Για τέσσερεις εβδομάδες, σε τέσσερεις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, τα παιδιά θα μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, της κολύμβησης, του μπάσκετ, του Βόλεϊ, του ποδοσφαίρου σάλας, ενώ θα συμμετάσχουν και σε παιδαγωγικά παιχνίδια.


Σημειώνεται ότι στη Συνέντευξη Τύπου, έδωσαν το «παρών» μαθητές από το 2ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά-Ουρουγουάη.

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, στην ομιλία της, τόνισε: «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Με πολύ μεγάλη χαρά και φέτος, όπως και πέρυσι, διοργανώνουμε το «Sports Camp» στις εγκαταστάσεις του Δήμου Πειραιά. Να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον Ολυμπιακό για τη μεγάλη υποστήριξή σε όλη αυτή τη διαδικασία. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η Π.Α.Ε Ολυμπιακός, ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. διοργανώνουν τo «Sports Camp», τo οποίo είναι δωρεάν για τα παιδιά των δημοτών του Πειραιά. Πέρυσι ήταν απόλυτα επιτυχημένο, αν και χρονικά υπήρχε λίγη καθυστέρηση από μέρους μας. Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό, ότι στο «1ο Piraeus Sports Camp», συμμετείχαν πάνω από 900 παιδιά. Η έναρξή θα γίνει στις 21 Ιουνίου και θα διαρκέσει 4 εβδομάδες έως και στις 15 Ιουλίου. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει τυπικά από χθες και θα συνεχιστούν όλο αυτό το διάστημα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες πραγματοποιείται το «Sports Camp» είναι: Το κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας στο Χατζηκυριάκειο, το κλειστό γυμναστήριο στα Καμίνια, στο συγκρότημα Σχολείων Τζαβέλλα στην Καστέλα, στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Λυκείου στη Μαυρομιχάλη στο Ε΄ Διαμέρισμα και στην πλαζ Βοτσαλάκια στην Καστέλα. Τα αθλήματα τα οποία έγιναν και πέρυσι και θα δραστηριοποιηθούν τα παιδιά, εκτός από τις δραστηριότητες που θα γίνονται στο ενδιάμεσο, είναι ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ στους κλειστούς χώρους και βέβαια η πισίνα για κολύμβηση στην πλαζ Βοτσαλάκια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες που διανύουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες να προσφέρουν αυτές τις δραστηριότητες στα παιδιά τους, για 4 εβδομάδες, εντελώς δωρεάν. Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες, ώστε να υλοποιούν έργο, να προσφέρουν χαρούμενες στιγμές και να φέρουν τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Είναι βασικός μας στόχος. Άλλωστε οι περισσότεροι προερχόμαστε από τον αθλητισμό. Φέτος, θα έχουμε πολλές εκπλήξεις. Είναι επίσης καλό που τα παιδιά θα συναντήσουν ανθρώπους του αθλητισμού οι οποίοι είναι πρότυπα γι αυτά. Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο ανακοινώσαμε πριν λίγες ημέρες. Του χρόνου στο «3ο Piraeus Sports Camp» θα έχουμε τη χαρά, μετά από μεγάλες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια να έχουμε την πλήρη ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου Π. Σαλπέας, του κλειστού γηπέδου Καμινίων, αλλά και του Θεμιστοκλείου, ενός χώρου που έχει και στίβο, κάτι που λείπει από τον Πειραιά. Οι προσπάθειες ήταν πολύ συντονισμένες, εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι μελέτες, έχουν μπει τα συνεργεία της Περιφέρειας και πιστεύω ότι άμεσα οι Πειραιώτες και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν σε αξιοπρεπείς και ανθρώπινους χώρους. Γενικότερα ο Πειραιάς πάσχει από αθλητικές εγκαταστάσεις και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, γιατί έως τώρα έχει κάνει πολύ μεγάλες ανακατασκευές στα ήδη υπάρχοντα γήπεδα».

Γέμελος: "Ευχαριστούμε τον κ. Μαρινάκη"

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, στην ομιλία του, επισήμανε: «Το Piraeus Sports Camp είναι μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά που διοργανώνεται στις τέσσερεις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στα μυστικά της κολύμβησης, του ποδοσφαίρου, του βόλεϊ και του μπάσκετ. Ο Πειραιάς μας και κατ’ επέκταση ο Δήμος Πειραιά, είναι συνυφασμένος με τον αθλητισμό, όπως είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τον Ολυμπιακό. Έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα αθλητισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κα Σταυρούλα Αντωνάκου και τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για όλα αυτά που έχει προσφέρει στον αθλητισμό και τον πολιτισμό για τα παιδιά μας».

Νάνος: "Στόχος είναι η διασκέδαση των παιδιών"

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος, στην ομιλία του τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, που είναι σήμερα μαζί μας. Με τη ευκαιρία αυτή, τα καλούμε να συμμετάσχουν στο 2ο Sports Camp του Δήμου Πειραιά. Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει σχέση με τον αθλητισμό και όχι μόνο. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνουμε το Sports Camp στον Πειραιά, με σκοπό την εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων σε αθλήματα όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και το κολύμπι. Θέλουμε να διαμορφώσουμε την ανάλογη κουλτούρα στα παιδιά, για να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να ακολουθήσουν έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Το Sports Camp είναι προπονητικές μονάδες, η διάρκεια τους είναι από τις 8:30 έως τις 14:15, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός από την πρώτη εβδομάδα, που ξεκινάμε Τρίτη. Ο κοινός παρανομαστής όλων αυτών των δραστηριοτήτων είναι η διασκέδαση. Θέλουμε να συμμετέχουν τα παιδιά στα αθλήματα τα οποία αγαπούν και έχουν επιλέξει και μέσα από τη διασκέδαση να μάθουν το αγαπημένο τους άθλημα. Να συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα όλα τα παιδιά και φυσικά να περάσουν όμορφα τον ένα μήνα που διαρκεί το Sports Camp στις 5 αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουμε επιλέξει. Το Sports Camp απευθύνεται σε παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι προπονητές που θα «τρέξουν» τα αθλητικά προγράμματα, είναι προπονητές των Ακαδημιών του Ολυμπιακού. Το 1ο Piraeus Sports Camp ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά αθλητικές δραστηριότητες, με σκοπό να μάθουν τα μυστικά του κάθε αθλήματος αλλά και να περάσουν όμορφα. Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε αθλητικές υπηρεσίες στα παιδιά και στους γονείς σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας. Κύριος στόχος είναι η διασκέδαση των παιδιών. Κάθε περίοδο επιδιώκουμε να επισκέπτεται τα παιδιά ένας αθλητής έτσι ώστε να συζητάει με τα παιδιά και να συμμετέχει στην προπονητική διαδικασία. Θα επιδιώξουμε κατά τη διάρκεια του 2ου Piraeus Sports Camp, να φέρουμε σημαντικούς αθλητές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Δημοτικές Κοινότητες που έχουμε επιλέξει για να καλούν, να μαθαίνουν πληροφορίες και να εγγράφονται. Επίσης, μπορούν να γίνονται εγγραφές και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, δηλαδή στο Σαλπέας, Μαυρομιχάλη, Καμίνια και στα Βοτσαλάκια».

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα διεξαχθεί το 2ο Piraeus Sports Camp, είναι οι εξής:

Κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας-Ακτή Ξαβερίου

Κλειστό γυμναστήριο 15ου Δημοτικού Σχολείου (Μουτσοπούλου και Υμηττού¬)-Καμίνια

Κλειστό γυμναστήριο 2ου Λυκείου (Τζαβέλα)-Καστέλλα

Κλειστό γυμναστήριο 3ου Λυκείου-Μαυρομιχάλη

Πλαζ Βοτσαλάκια (Καραγεώργη Σερβίας 6)-Καστέλλα

Περίοδοι Camp:

Α΄ : 21-24.6.2016

Β΄ : 27.6-1.7.2016

Γ΄ : 4-8.7.2016

Δ΄: 11-15.7.2016

Ώρες Camp:

08:30-08:45 Προσέλευση Παιδιών

09:00-13:30 Δραστηριότητες

14:00-14:15 Αναχώρηση παιδιών

Εγγραφές:

Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο περίοδο. Για την εγγραφή, χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ.

Τα σημεία εγγραφών (Καθημερινά 10:00-14:00 έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου):

Α’ Δημοτική Κοινότητα - Λ. Χατζηκυριακού 89 & Κλεισόβης - 210 4599957

Β’ Δημοτική Κοινότητα - Δραγάτση 1A - 210 4220064

Δ’ Δημοτική Κοινότητα - Σπυρίδωνος, Πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή - 210 4827026

Ε’ Δημοτική Κοινότητα - Καλλέργη 142 - 210 4622589

Πλαζ Βοτσαλάκια- Καραγεώργη Σερβίας 6, Καστέλλα - 210 4136355

Οι παροχές για όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν είναι t-shirt Camp, ελαφρύ γεύμα, φρούτο, βεβαίωση συμμετοχής.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ