2016-06-14 23:03:08
Φωτογραφία για ΟPEC: Σημάδια εξισορρόπησης στην αγορά πετρελαίoυ μέχρι το τέλος του 2016
Ο ΟPEC προέβλεψε πως η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα εξισορροπηθεί μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αφού αυξάνεται η ζήτηση και η προσφορά των ανταγωνιστών μειώνεται. Αυτή η ανακοίνωση συμπλέει με τις εκτιμήσεις των υπουργών Πετρελαίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Οργανισμού αυτό το μήνα.

Ο OPEC κράτησε τις εκτιμήσεις για την προσφορά και τη ζήτηση – παγκοσμίως- του 2016 απαράλλακτες. Τα διάφορα προβλήματα στη Νιγηρία μείωσαν την παραγωγή του γκρουπ σε 32,36 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον προηγούμενο μήνα, λίγο κάτω από τον μέσο όρο των 32,6 εκατομμυρίων που χρειάζεται για να αντισταθμιστεί η ζήτηση το δεύτερο εξάμηνο.

Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 80% από το 12ετές χαμηλό του Φεβρουαρίου τη στιγμή που η παγκόσμια υπερπροσφορά μειώνεται λόγω των αναπάντεχων προβλημάτων στην παραγωγή και στην προσφορά των ΗΠΑ. Ο ΟPEC δεν έθεσε κανένα στόχο παραγωγής όταν τα 13 μέλη του συναντήθηκαν στις 2 Ιουνίου, ακολουθώντας το μάξιμουμ παραγωγής που θέτει η Σαουδική Αραβία.

Η παραγωγή των 13 μειώθηκε κατά 99.800 βαρέλια τον προηγούμενο μήνα λόγω των ένοπλων συγκρούσεων στη Νιγηρία. Τα μέλη θα γίνουν, όμως, 14 τον Ιούλιο αφού θα επιτραπεί η επανένταξη της Gabon η οποία παράγει περίπου 200.000 βαρέλια την ημέρα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ