2016-06-14 23:11:50
Φωτογραφία για Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι φοιτητές του ΕΑΠ για την μείωση των δόσεων στα δίδακτρα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι φοιτητές του ΕΑΠ για την μείωση των δόσεων στα δίδακτρα Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σημερινή ανακοίνωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) που αφορά την μείωση των δόσεων για τα δίδακτρα φοίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Μιλώντας στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr η φοιτήτρια της σχολής ΔΕΟ του ΕΑΠ, Σκιαδά Ελένη αναφέρει τα εξής:

Στις δύσκολες συνθήκες που διανύει η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο να στερήσει την ελπίδα στους φοιτητές του για βελτίωση της ζωής τους μέσω της ολοκλήρωσης των ακαδημαϊκών σπουδών τους.

Με πολύ μεγάλες στερήσεις και σκληρή δουλειά κάτω από αντίξοες συνθήκες κατόρθωναν και πληρώνανε τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το πανεπιστήμιο μετά από μια οικονομική διευκόλυνση πέντε δόσεων, χωρίς την χρήση πιστωτικής κάρτας  που είχαμε έως και σήμερα.


Η κατάργηση αυτή των δόσεων λίγες μέρες πριν την δήλωση των νέων θεματικών ενοτήτων στο ΕΑΠ, οδηγεί αδιαμφισβήτητα στην διακοπή φοίτησης της πλειονότητας των φοιτητών μιας και το φοιτητικό δυναμικό του, αποτελείται κυρίως από εργαζόμενους οικογενειάρχες με παιδιά και άνεργους νέους οι οποίοι δίνουν αγώνα ελπίζοντας για μια μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση.

Ήδη ο φοιτητικός κόσμος του ΕΑΠ έχει κινητοποιηθεί και ετοιμάζεται να συγκεντρωθεί έξω από τα κτίρια του πανεπιστημίου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Κανείς δεν μπορεί να στερήσει στον Έλληνα ελεύθερο πολίτη το δικαίωμα στις σπουδές του και κατά συνέπεια την βελτίωση των συνθηκών ζωής του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ