2016-06-16 07:28:07
Φωτογραφία για Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ
Η διοίκηση του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδος και Θεσσαλίας και η διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών "Ο Ευκλείδης", θα προχωρήσουμε αύριο, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 μπροστά από το Ε.Κ.Θ. και στη συνέχεια με πορεία θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, εκφράζοντας μέσα από την κινητοποίηση μας την αγανάκτηση για τις εργασιακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και μας οδηγούν στην αβεβαιότητα και τη φτωχοποίηση.

Εμείς, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και που το κράτος μέχρι τώρα μας θεωρεί εργολαβικές εργαζόμενες καθαρισμού κατ' αποκοπή και χωρίς δικαιώματα, θα δούμε από την επόμενη σχολική χρονιά τους πενιχρούς μισθούς μας να μειώνονται και άλλο! Η αμοιβή μας είναι 33,77ευρώ μικτά το μήνα για κάθε αίθουσα διδασκαλία, ενώ το σύνολο των μηναίων αποδοχών μας δεν ξεπερνάει τα 300ευρώ, ασχέτως ωραρίου και με την  υποχρέωση να παραδίδουμε κάθε ημέρα το σχολειό καθαρό και ασφαλές. Κι όμως, παρά τα παραπάνω, η Κυβέρνηση, μειώνοντας το κονδύλι που εντάσσεται στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και αφορά τη καθαριότητα των σχολείων, αποφάσισε φέτος να προχωρήσει σε μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής μας κατά 10%.


Την ίδια ώρα παραμένουμε στην αβεβαιότητα καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί από τα αρμόδια Υπουργεία (Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών) η απόφαση για την καθαριότητα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην ανασφάλεια εμείς και οι οικογένειες μας.

Διεκδικούμε:

Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία

Αξιοπρεπείς μισθούς και κοινωνική ασφάλιση για όλους

Άμεση έκδοση της απόφασης από τα αρμόδια Υπουργεία για την καθαριότητα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017

Να μην περάσει η αυθαίρετη μείωση κατά 10% των αποδοχών μας

Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ