2016-06-16 18:03:18
Φωτογραφία για Σερρών Θεολόγος: «Η υπομονή οδηγεί στην ελπίδα»
Με αισθήματα πνευματικής χαράς και με θρησκευτική ευλάβεια αλλά και συγκίνηση ο ευσεβής λαός της Εκκλησίας του Χριστού που παροικεί στις... Σέρρες με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος υποδέχθηκε το τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Ποντίας, της εν Κλεισούρα Καστορία ασκησάσης, στην Ιερά ανδρώα Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών.

Η δεξιά χείρα της Οσίας Σοφίας, μιας σύγχρονης Αγίας με πολλά θαύματα που φυλάσσεται στην Ι.Μ. Καστορίας μεταφέρθηκε στις Σέρρες μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά ο Σεβ. κ. Θεολόγος στο λόγο του, και την κόμισαν ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Λούπος Κουκουρίκος και o αρχιδιάκονος π. Ιάκωβος Πνευμονίδης.

Τελέστηκε δοξολογία και στη συνέχεια Αρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ Παλιούρα και Πατέρων της Ιεράς Μονής αλλά και ιερέων της Ι. Μητροπόλεως, χοροστατούντους του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου


Για τα χαριτόβρυτα λείψανα στα οποία αναπαύεται το πανάγιο πνεύμα του Δεσπότου και Λυτρωτή Χριστού μίλησε ο σεπτός Μητροπολίτης της Μακεδονικής πόλης προς το πυκνό εκκλησίασμα που ανανεωνόταν συνεχώς προκειμένου να προσκυνήσει την Οσία Σοφία υπογραμμίζοντας τη προτροπή της Οσίας στα ποντιακά «πολλά υπομονή» προς τους πιστούς λέγοντας ότι η υπομονή οδηγεί στην ελπίδα κατά τον Θείο Παύλο.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει για λίγες στην Ιερά Μονή προς προσκύνηση ενώ καθημερινά θα τελούνται ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αγγλία - Ουαλία: 2-1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αγγλία - Ουαλία: 2-1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ