2016-06-16 20:22:15
Φωτογραφία για Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΔΑΣ... ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!
Ο Κεμ Μπιρτς συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, και το SDNA με την βοήθεια του Στέφανου Δέδα, σκιαγραφεί... τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές του Καναδού σέντερ.

Αναλυτικά Ο Έλληνας τεχνικός, που οδήγησε φέτος την Γκαζιάντεπ στα πλέι οφ και τα προημιτελικά του τουρκικού πρωταθλήματος, είδε και έζησε από κοντά τον Κεμ Μπιρτς, που αγωνίστηκε στην Ουσάκ Σπορτίφ. Έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να σκιαγραφήσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Τι έκανε φέτος στην Τουρκία; Τι μπορεί να δώσει στους ερυθρόλευκους; Πως μπορεί να προσφέρει στην αμυντική και την επιθετική λειτουργία της νέα του ομάδας και ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας της μεταγραφής;

«Κλασικός αθλητικός ψηλός, με έφεση στην άμυνα»

Αρχικά, ο Στέφανος Δέδας είπε για τον 24χρονο σέντερ: «Ο Μπιρτς είναι ένας κλασικός, αθλητικός ψηλός. Είναι ένας rim protector, προστατεύει το καλάθι και έχει μεγάλη έφεση στο μπλοκ. Είναι αρκετά ψηλός, δεδομένου πως συνήθως αυτοί οι αθλητικοί Αμερικανοί σέντερ έχουν ύψος γύρω στα 2 μέτρα με 2,02.


Όμως ο Μπιρτς είναι ένας κανονικός σέντερ σε θέμα μεγέθους, όπως ο Γιανγκ. Βέβαια, διαφέρει από τον Γιανγκ ως προς το Body Language. Είναι δηλαδή πιο «ήσυχος» στο παιχνίδι του, και όχι τόσο συναισθηματικός, τόσο emotional».

Εκτός από το αμυντικό κομμάτι, τι μπορεί να δώσει στην επιθετική λειτουργία της νέας του ομάδας ο Μπιρτς; «Δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες επιθετικά. Δεν έχει το «1 εναντίον 1», ούτε θα σκοράρει με δικές του κινήσεις, με χουκ ή σουτ μέσης απόστασης. Είναι όμως ένας κλασικός finisher μετά από φάσεις πικ εν ρόλ. Μπορεί να ρολάρει στη μπασκέτα μετά από σκριν και να δεχτεί την πάσα για να τελειώσει με κάρφωμα ή και άλει-ουπ.

Θα λειτουργήσει δηλαδή με τον Σπανούλη σε αυτό το κομμάτι, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των Αμερικανών σέντερ τα τελευταία χρόνια. Επίσης, έχει μεγάλη ικανότητα στο επιθετικό ριμπάουντ, κάτι που δίνει επιθέσεις και ανάσες σε μία ομάδα».

Μετά την ανάλυση των χαρακτηριστικών του, ο Στέφανος Δέδας αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν και στις πιθανότητες της επιτυχίας του Μπιρτς στους ερυθρόλευκους: «Ο Μπιρτς είναι μία safe, ασφαλής επιλογή. Δεν θα εκτεθεί σίγουρα με αυτόν ο Ολυμπιακός. Μπορεί να συνεχίσει την παράδοση των Αμερικανών σέντερ, που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό και απέδωσαν αμέσως, όπως ο Ντάνστον και ο Χάντερ.

Φέτος ξεχώρισε στο τουρκικό πρωτάθλημα. Από τις ομάδες που βρέθηκαν από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας και κάτω, ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος σέντερ. Έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στο να μπει η ομάδα του στα πλέι οφ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε ένα αρκετά δύσκολο πρωτάθλημα. Ανάλογα με την άμυνα που θα βρει μπροστά του, θα μπορέσει να πετύχει πόντους και να βοηθήσει σημαντικά σε παιχνίδια.

Είναι ένας ρολίστας, που μπορεί να προσφέρει άμεσα στον Ολυμπιακό. Σαν σκέψη, είναι σίγουρα μία καλή μεταγραφή».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ