2016-06-16 22:52:09
Φωτογραφία για Στην Αρχαία Ολυμπία, έπιναν νερό μέσω αμιαντοσωληνώσεων - Αντικαθίσταται το επικίνδυνο για την υγεία δίκτυο ύδρευσης
Αντικαθίστανται από τη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, οι αμιαντοσωλήνες στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και σε άλλα δημοτικά  διαμερίσματα με μικρότερης έκτασης Οι αμιαντοσωλήνες του δικτύου ύδρευσης θα αντικατασταθούν με σωλήνες πολυαιθυλενίου μεγαλύτερης διαμέτρου από αυτή των αμιαντοσωλήνων σε μήκος 200 περίπου μέτρων και συγκεκριμένα στον δρόμο που είναι παράλληλα του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. Μετά την τοποθέτηση θα  γίνει  πλήρης αποκατάσταση του ασφαλτικού του οδοστρώματος.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιώργος Λινάρδος, καθώς με την αντικατάσταση του σωλήνα αμίαντου που ήταν επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία, θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των δημοτών, ενώ θα περιορισθούν σημαντικά και οι απώλειες πόσιμου νερού.

Όπως σημείωσε ο κ. Λινάρδος, με την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού για τους δημότες έργου και με την ολοκλήρωσή του, ο δήμος θα καταγράψει μία επιτυχία, δεδομένου ότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε ενοχληθεί από τους δημότες για το θέμα αυτό και δικαιολογημένα, καθώς αφορά την υγεία και τη ζωή τους».


«Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της πόλης μας υλοποιείται» ανάφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας Χάρης Σπηλιόπουλος, ο όποιος επισήμανε ότι πλέον και οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής της πόλης θα έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, όπως και οι υπόλοιποι δημότες της Αρχαίας Ολυμπίας, αποδίδοντας τα εύσημα στην ΔΕΥΑ και προσωπικά στον κ. Λινάρδο.

Μελέτη συνολικού προυπολογισμού 1 εκ. ευρώ.

Μελέτη για την αντικατάσταση του συνόλου του δικτύου αμιάντου  όπου αυτό υπάρχει ακόμα, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στην έδρα, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, κατέθεσε πριν λίγες ημέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Γιώργος Λινάρδος, η μελέτη που κατατέθηκε για ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι συνολικού προϋπολογισμού  1 εκ Ευρώ και περιλαμβάνει τον  εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης όπου αυτό είναι πεπαλαιωμένο ή αποτελείται από αμιαντοσωλήνες καθώς και τον εκσυγχρονισμό  των υπηρεσιών της ΔΕΥΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ